Forum

Thumbs.db resim ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Thumbs.db resim önizleme ağ performansı

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
422 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Herkese selamlar,

Geçtiğimiz 3-4 yılda başıma birkaç kez bu olay geldi, soruna normal yolla cözüm bulamadım.

 

Sorun;

win2003 sunucu üzerinde  dosya paylaşımı yapılıyor, 6 adet client var (sunucu intel E8400 cpu + 4 gb ram)

makinede ağırlıkla olarak binlerce resim bulunuyor hatta bir klasörde bile 9-10 bin resim tek dizinde bulunabilmekte. (Enufak resim boyutu 1024x768)

ağdan sunucuya erişen bazı kullanıcılar (hatta zaman zaman çoğu kullanıcı) resimleri önizleme ile çok ağır görebilmektedir.

 

Denenen çözümler;

- Aynı sunucuya başka disk üzerine w2000 srv ve w2008 srv kurulup denendi sorun devam etti.  sonuçta lisans yüzünden tekrar 2003 e dönüldü.

- Sunucu üzerindeki resim dosyalarının klasör-dizin-tarih-model vss şeklinde kataloglama yapmalarını istedim, bu şekilde dzin içindeki dosya sayısını azalttım performans arttı. Fakat firmanın çok eski programı (alternatifleri yok ve değiştirmeyede niyetleri yok) sorun çıkarttı. tüm resimleri bir klasörde istiyor çünkü.

- Tüm clientların regedit ayarları ile thumbs resim kalitesini ve boyutunu azalttım, thumbsdb leri silip yeniden oluşturdum performans iyileşti ama yine de istedikleri olmadı sonuç harcanan emek karşılığını vermedi.

-en iyi donanıma sahip makine kullanıcısına sunucu klasörlerindeki thumbs.db lere ful okuma+yazma yetkisi verildi, diğer kullanıcılara sadece thumbs.db leri okuma yetkisi verildi. performans yine gerektiği kadar artmadı.

- Clientlara xnview yada irfanview kuruldu oradan ağ klasörlerine ulaşıp resim önixleme açma ve diğer işlemleri yapması gösterildi. Hatta xnview üzerinde cache dosyalarını ağ klasörüne yazarak tüm clientların buradan cache yapmaları sayesinde xnview performası arttırıldı. Gel görki topu topu 6 kullanıcı bir türlü bu 3. parti yazılımları kullanmak istemiyor. Direkt masa üzerinden kısa yol açar gibi, yada simgeye tıklayarak explorer gibi resim klasörlerine girmek istiyorlar.

- Dandik p4 makine+512 ram üzerine linux(debian 4)+samba kurdum, tüm paylaşım dosyalarını buraya attım sonuç performans default samba ayarları bayağı bir arttı, memnun kaldılar. Ama sonuçta eski kasa anakart yandı. bende sistemi virtualbox üzerine kurup sanal linux+samba ile sisteme devam ettim. Şuanda performans w2003 üzerindekinden daha iyi durumda resimlerin önizlemeleri çok eri ve akıcı gelmekte.

2 ayrı firmada bu şekilde sorunu mu çözdüm, (Biri w2000 server, diğeri w2003 server kullanıyorlardı)

 

Şimdi tek makine üzerinde mümkünse w2000 sunucu+windows Xp clientlar ile bu sorunu başka yoldan çözme imkanımız olabilir mi ?

yada w2003 sunucu+ windows XP clientlar ile?

 

Teşekkürler, saygılarımla...

 

 

 
Gönderildi : 30/11/2011 16:54

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32994
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

bu işin çözümü paradan geçiyor,

Bir storage alıyorsunuz, RAID 10 yapıyorsunuz, bunu HBA ile sunucuya giriyorsunuz, Sunucu 1gig ethernet ile gigabit bir switch e bağlanıyor ve istemcilerde keza gigabit ethernet ile bağlanıyor

Tek çözüm bu, bunun dışında böyle bir yapı için çözüm üretmeniz mümkün değil çünkü siz hızlı diskler ve hızlı bir network kullanıyor olmalısınız.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 02/12/2011 16:54

(@TanBora)
Gönderiler: 357
Reputable Member
 

Çok sayıda resim olduğundan dolayı  Hakan Beyin de söylediği gibi para harcamadan yapabileceğiniz tek şey resimleri klasörlere paylaştırmak.

 
Gönderildi : 03/12/2011 14:12

Paylaş: