Forum

win.xp ağda paylası...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

win.xp ağda paylasıma actıgım dosyanın silinmesi hakkında

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
346 Görüntüleme
(@serdaratacan)
Gönderiler: 244
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar win xp kullanıyorum  ortakbir excel dosyası var agda paylasımda bir kaçgündür birileri bunu siliyor yazma silme tüm izinleri acıktı cünkü içine veri girilip kaydediliyor. bunu nasıl önleyebilirim yada bu tür programlar varmı  yardımcı olurmusunuz.

 
Gönderildi : 26/08/2011 18:56

(@rahmidilli)
Gönderiler: 2458
Famed Member
 

Merhabalar,

Anladığım kadarıyla workgroup olarak çalışıyorsunuz. Domain ortamına geçmek her zaman kolaylıklar sağlar eğer geçemiyorsanız ve bu şekilde çalışmaya devam edeceksiniz biraz kurcalayarak sorunu halledebilirsiniz. Ortak kullanıcı kimlik doğrulama olmadığından her kullanıcıyı(kullanıcı adı) şifresiyle aynı olacak şekilde tüm pclerde oluşturmanız gerekir(gpo ayarı bazı yetkilendirmeler için gerekebilir). Gelişmiş paylaşım ayarlarını kullanarak her kullanıcı için write yetkisi verip özel yetkilerden ilgili kişinin Delete yetkisini deny yaparak bunu engelleyebilirsiniz. Çok sağlıklı olacağını sanmıyorum fakat workgroup olarak denemekte fayda var.

 
Gönderildi : 27/08/2011 05:43

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

öncelikle bu dosya ile sorumluluğu olan birisini seçin. Bu kimsenin bilgisayarında bu dosyanın aslını tutun.

2. bir kopyasını da paylaşıma koyun. ister otomatik ister manuel olarak bu dosyaların eşitlemesini yaptırın. bu şekilde paylaşımdaki silinse bile. sorumlunun bilgisayarındaki kopyayı eşitleyerek sorunu giderebilirsiniz.

Dosya  sürekli güncelleniyorsa otomatik saatlik eşitleme yapın

 
Gönderildi : 05/09/2011 15:20

Paylaş: