Forum

Virtual Memory
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Virtual Memory

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,254 Görüntüleme
(@aylinyildiz)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar, aşağıdaki resim benim XP PC nin hardisk gorunumu



Şu dikkatimi çekti, 4 adet bölüm için ayrı ayrı paging file ayarlanabiliyor, fakat her bolum icin ayrı ayarlanabilmesini anlayamadım. Mesela ben şimdi D bolumu icin pagefile degerini farklı bir deger yapsam, D bolumunde yer alan bir dosyayı acınca gerektiginde D bolumunden belirttigim sınırlarda harddisk mi kullanacak. Yani D bolumune kurulu bir program calırken ya da D bolumunndeki bir dosya acılırken virtual memory kullanılması gerekirse D bolumunde olusacak harddisk alanını virtual memory olarak, C bolumune kurulu bir program calırken ve ya da C bolumundeki bir dosya acılırken virtual memory kullanılması gerekirse C bolumunde ayrılan harddisk alanını virtual memory olarak mı kullanacak, bu durumda her 2 bolumde de 2 ayrı pagefile mı olacak?

 
Gönderildi : 19/06/2008 23:55

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

Merhaba,


Bilgisayar belleği nasıl yönetilir



loadTOCNode(2, 'moreinformation');
Bilgisayarınızda RAM azalır ve kısa süre içinde bellek boşaltmanız gerekirse, Windows, RAM benzetimi için sabit disk alanını kullanır. Buna sanal bellek adı verilir. Sayfalandırma dosyası olarak da bilinir. Bu, UNIX takas dosyasına benzer. Varsayılan olarak, yükleme sırasında oluşturulan sanal bellek sayfalandırma dosyası (pagefile.sys), bilgisayarınızdaki RAM miktarının 1.5 katıdır.

Sanal bellek kullanımını, alanı birden çok sürücüye bölmek ve yavaş ya da çok kullanılan sürücülerdeki alanı kaldırmak yoluyla en iyi duruma getirebilirsiniz. Sanal bellek alanınızı en iyi duruma getirmek için, bunu olabildiğince fazla fiziksel sabit diske bölün. Sürücüleri seçerken, şu yönergeleri izleyin:











Sayfalandırma dosyasının sistem dosyalarıyla aynı sürücüde olmamasını sağlayın.
Sayfalandırma dosyasını bir yansıtılmış birim veya RAID-5 birimi gibi hataya dayanıklı bir sürücüye yerleştirmeyin. Sayfalandırma dosyalarının hataya dayanıklı olması gerekmez ve bazı hataya dayanıklı bilgisayarlarda veri yazma işlemi yavaş olabilir, çünkü veriler birden çok konuma yazılmaktadır.
Aynı fiziksel disk sürücüsündeki farklı disk bölümlerine birden çok sayfalandırma dosyası koymayın.


Sanal bellek sayfalandırma dosyasının boyutu nasıl değiştirilir



loadTOCNode(3, 'moreinformation');
Bu yordamı tamamlayabilmeniz için, bir yönetici veya Administrators grubunun bir üyesi olarak oturum açmış olmalısınız. Bilgisayarınız bir ağa bağlıysa, ağ ilke ayarları da bu yordamları tamamlamanızı engelleyebilir.

















1. Başlat'ı ve sonra da Çalıştır'ı tıklatın, ardından kutusuna sysdm.cpl yazın.
2. Gelişmiş sekmesini ve sonra da Performans'ın altında Ayarlar'ı tıklatın.
3. Gelişmiş sekmesini ve sonra da Sanal bellek'in altında Değiştir'i tıklatın.
4. Sürücü [Birim Etiketi] altında, değiştirmek istediğiniz sayfalandırma dosyasını içeren sürücüyü tıklatın.
5. Seçilen sürücü için sayfalandırma dosyası boyutu altında, Özel boyut seçeneğini tıklatın, yeni sayfalandırma dosyası boyutunu Başlangıç boyutu (MB) veya En fazla boyut (MB) kutusuna MB olarak yazın ve sonra da Ayarla'yı tıklatın.
Başlangıç veya en büyük sayfalandırma dosyası boyutunu azaltırsanız, bilgisayarınızı yeniden başlatıp bu değişikliklerin etkisini görmelisiniz. Sayfalandırma dosyası boyutunu artırdığınızda, bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekmez.

Notlar










Windows'un en iyi sayfalandırma dosyası boyutunu seçmesi için, Boyut sistem tarafından yönetilsin seçeneğini tıklatın. Önerilen en küçük boyut, bilgisayarınızdaki RAM boyutunun 1.5 katıdır ve büyük boyut için de bunun 3 katı önerilir. Örneğin 256 MB RAM varsa, en az boyut 384 MB ve en fazla boyut da 1152 MB olmalıdır.
En iyi performans için, başlangıç boyutunu Tüm sürücüler için toplam sayfalandırma dosyası boyutu altında önerilen en düşük değerin altında bir değere ayarlamayın. Önerilen boyut, bilgisayarınızdaki RAM miktarının 1.5 katına eşittir. Sayfalandırma dosyasını önerilen boyutunda bırakmak iyi bir uygulamadır. Ancak, çok fazla bellek kullanan programları sıkça kullanıyorsanız boyutunu artırabilirsiniz.
Sayfalandırma dosyasını silmek için, başlangıç ve en fazla boyut değerlerini sıfır olarak ayarlayın veya Sayfalandırma dosyası yok seçeneğini tıklatın. Sayfalandırma dosyasını devre dışı bırakmamanızı veya silmemenizi özellikle öneririz.


Bellek kullanımı nasıl en iyi duruma getirilir



loadTOCNode(3, 'moreinformation');
Bilgisayarınızın bellek kullanımını en iyi duruma getirebilirsiniz. Bilgisayarınızı bir sunucu yerine temelde bir iş istasyonu olarak kullanıyorsanız, programlarınıza daha fazla bellek atayabilirsiniz. Programlarınız daha hızlı çalışır ve sistem önbelleği boyutu Windows XP ile birlikte gelen varsayılan boyutta kalır. Bilgisayarınız temelde bir sunucu olarak kullanılıyorsa veya daha büyük önbellek gerektiren programlar kullanıyorsanız, bilgisayarın belleğini daha büyük bir sistem önbelleği için ayarlayabilirsiniz.











1. Başlat'ı ve sonra da Çalıştır'ı tıklatın, ardından kutusuna sysdm.cpl yazın.
2. Gelişmiş sekmesini ve sonra da Performans'ın altında Ayarlar'ı tıklatın.
3. Gelişmiş sekmesini tıklatın ve Bellek kullanımı'nın altındaki şu yöntemlerden birini kullanın:







Bilgisayarınızı bir sunucu yerine temelde bir iş istasyonu olarak kullanıyorsanız Programlar'ı tıklatın. Bu seçenek, programlarınıza daha fazla bellek ayırır.
Bilgisayarınız temelde bir sunucu gibi kullanılıyorsa veya daha büyük önbellek gerektiren programlar kullanıyorsanız, Sistem önbelleği'ni tıklatın.

Kaynak: microsoft

 
Gönderildi : 20/06/2008 00:27

Paylaş: