Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Vista ve UAC

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
366 Görüntüleme
(@ceyhunoz)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Vistadaki User Account Control  denen bir ayar var. Programların kurulması icin local security policy de behaviour .... lardan cesitli ayarlar yapılabiliyor ve standart user bile program kurabiliyor gereken ayar yapılırsa,


Şunu sormak istiyorum:


1.XP deki Run as.. kavramı Vista da kalktımı devam ediyormu ben bulamadım?


2.Vistada standart user olarak Rundan secpol.msc yazınca tabi izin vermiyor local security baslatmaya. UAC ayarları sayesinde standart user için,  sadece program kurabilme vb gibi ayarların yanında, Vista daki local security e girme vb gibi ,cok onemli yerlere girmeye, sistem ayarlarını standart user ile gerceklestirmeye izin verilebiliyor mu? Onlar sistem ayarlarını direkt ilgilendirdiginden hicbir sekilde verilemiyormu?

 
Gönderildi : 14/06/2008 02:39

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Merhaba.


User Account Control: Behaviour of the elevation prompt for... ayarları UAC uyarılarının adminler ve userlar için nasul davranacağını belirlemek içindir. Siz bu policy ile bir user'a program kurdurabildiniz mi?


1. Vistada Run As kullanılabiliyor. Kurulum dosyasına sağ click "run as administrator"


2. Sistemi administrators üyeleri yönetir. Bu nedenle sistem ayarlarını değiştirme yetkisi de administrators gurubundadır. Bir user'ın bunu yapabilmesi hiçte mantıklı değil..

 
Gönderildi : 14/06/2008 03:30

Paylaş: