Forum

Windows XP ve uyarı...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows XP ve uyarı mesajı

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
388 Görüntüleme
(@turhan)
Gönderiler: 8
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar bir süredir kafama takılan bir konu var.


1. 


Windows Xp de bir program çalıştırırken veya kurarken şöyle uyarılar alınabiliyor




 


Buradaki ilk resimde yüklemeyle ilgili onay istiyor, 2.resimde ise yazılım firması verify edilemedi deniyor. Bu 2 uyarının birbirinden farkı nedir?


2. Bir user olusturdum lokal bir user, workgroup malinada. stnadart user yaptım. Speedfan isimli bir program kurmak istedim kurdurmadı. Admin hakkı istedi. Admin kullanıcısyla kurdum.


 HD Regenarator isimli bir programı , userımı power users yapınca kurabildim


 

Hardware monitor, real vnc  vb programların bazılarını standart user ile kurmaya calıstıgımda izin vermedi. C bölümü için kullanıcıya full izin verinde kurdu. Ama bazı programlar icin standart user a hicbir sekilde kurdurmadı illaki locak admin hakkı istedi.


 


İlginc olan diger bir husus administrator kullanısıyla kurmaya calıstıgım yukardaki tür programlar icin verify edilemedi gibi bir uyarı almadım. Direkt kurmaya basladı.


 


user ımı local admin yaptım Internet Explorer ı kurmadan once guvenlik uyarısı verdi. Ama administrator kullanıcıyla kurmaya calısırken hicbir uyarı vermedi, burada bir celiski yokmu?


 


Uyarı sistemi kullanıcıya göre değişiyor ama mantığı nedir anlayamadım, varsa biri acıklayabilir mi?


 


3.Bu uyarı pencerelerinde ask always before opening this file ı iptal edersek bir daha nasıl bu dosya ile ilgili açmadan önce uyarı vermesi sağlanabilir?


 


4. Bu tür uyarıları tamamen kaldırmak için bir yöntem var mı? Hiçbir kullanıcım bu uyarıları görmesin. Local security policy de bulamadım.


 


 


 


 


 

 
Gönderildi : 20/03/2011 02:55

(@rahmidilli)
Gönderiler: 2458
Famed Member
 

Merhabalar,

Bu uyarıyı genelde internet ortamından ek bir dosya indirip çalıştırmak istediğiniz zaman sorar.Sizin admin account'u ile açtığınızda sormaması belki bir daha bu dosyayı çalıştırırken sorma demenizden kaynaklanmış olabilir. Kim bilir belki de bir bug v.b. de söz konusu olabilir.

Windows XP/SP2 ve Windows 2003/SP1 ile birlikte yeni bir özellik olan Attachment Manager ile tanıştık. Bu uygulama sayesinde güvenilir olmayan uygulamalardan sisteminizi korumuş oluyorsunuz. GPo ile bu uygulama ile ilgili değişiklikleri yapabiliyorsunuz. Attachment Manager Group Policy .--User Configuration> Administrative Template> Windows Components> Attachment Manager Altından ulaşabilirsiniz.

 Aşağıdaki linklerde sistemle ilgili fikir verici bilgiler bulunmaktadır.

 Ek yöneticisi çalışması

http://support.microsoft.com/kb/883260

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;883260

Dosyaların imzalanması.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/9sh96ycy%28VS.71%29.aspx

İmzalamaların nasıl yapılacağı.

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;247257

 

 
Gönderildi : 21/03/2011 13:24

Paylaş: