Forum

Windows7 Kullanıcı ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows7 Kullanıcı Hesabı Sorunu

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
399 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Herkese Merhaba;

 

Şöyle bir sorunla karşı karşıyayız ve tavsiyelerinizi bekliyoruz.

 

Windows7 Ultimate x64 yüklü 2 farklı pc de kullanıcılar normal bir şekilde açtıkları oturumlarını (pc beklemeye geçmesiyle yada kapatıp açma neticesinde) kapattıktan sonra tekrar açmaya çalıştıklarında kullanıcı adı veya şifre hatası diyerek kullanıcı hesabından açmadı. Daha sonra pc nin local administratoru ile açmayı denediğimizde hesap kilitli hatası verdi. Tekrar kullanıcı adı ve şifreyi girdiğimizde pc açıldı ancak yeni bir kullanıcı hesabı oluşturarak açtı. 

Oturumu kapatıp tekrar admin ile açmayı denedik ve açıldı ancak önceki kullanıcı klasörünün içerisi gitmişti. Ne yazık ki  kullanıcının önceki masaüstü vs. bilgilerine de ulaşamadık. 

Şimdi bu iki pc den birine format atıp yeniden hesap oluşturduk bir sorun gözükmüyor diğerinde ise geri dönüşüm noktası ile sorunu giderdik. Ancak Sistem de 350 civarı pc olduğunu düşünürsek bu olay neden oldu yada en az zararla nasıl kurtarabiliriz gibi sorulara cevap bulmamız lazım.

Saygılarımla... 

 
Gönderildi : 31/01/2011 20:22

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

dns üzerindeki kayıtların olması gibi olduğuna emin olun öncelikle. bu durum reverse ve forward lookup zonelardaki iplerin farklı olmasından kaynaklanıyor olabilir.


dhcp üzerinde dinamik olarak dns kayıtlarını güncellemesini ayarlayın.


kullanıcı pclerinde rpc servisiyle ilgili olarak event viewer üzerinde herhangi bir sorun kaydı düşüp düşmediğini kontrol edin.


350pc olduğuna göre farklı subnetlerde olmalısınız, bu subnetler arası routerların sağlığından emin olun.

 
Gönderildi : 01/02/2011 00:00

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Efe Arkadaşım cevabın için teşekkür ediyorum. 

Ancak pc'nin her zaman ki  kullanıcı adı ve şifre ile girildikten sonra yeni bir oturum ile açılması kafamızı karıştırdı. Pc de Yeni bir kullanıcı klasörü oluştu. İşin garip tarafı kullanıcılar klasöründe eski kullanıcının klasörü de duruyor ancak içerisi boşalmış bir halde. Ve eski bilgilere bir türlü ulaşamadık.

 

Domain  de,  Dns üzerinde oluşan bir hata yüzünden yeni bir kullanıcı oluşturmuş olabilir belki, bunu halledebiliriz inşallah ancak eski masaüstü vs. nerede yada neden local pc de ki bilgiler gitti bunu anlamamız lazım.

İnşallah desteklerinizle çözüme ulaşabiliriz..

 

Saygılarımla... 

 
Gönderildi : 01/02/2011 12:17

Paylaş: