Forum

XP system restore
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

XP system restore

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
437 Görüntüleme
(@aliolgun)
Gönderiler: 39
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Sunları da sormak istiyorum arkadaslarım 


1.Bilgisayar ozelliklerinden bakınca system restore sekmesinde her partition için hatta external disk icin bile monitoring acık oluyor.Create point olustugunda bu partitionların hepsinin checkpoint ı kendi iclerindeki  System Volume Information klasorune ayrı ayrı olacak sekilde mi aktarılır?


2.Belli bir partition icin sytem restore turn off edilse ve checkpoint alınsa turn off edilen partition haric digerlerinin checkpointi alınmıs olur demek dogrumudur? Restore checkpoint yapılırken de de aynı mantık var mı?


3.Tam olarak mantıgı anlamak icin sormalıyım: Aslında ustteki soruyla baraber sormalıydım belki ama uzamasın diye burada soruyorum.


Bir programı D ye kurdum diyelim Registry C de olacagı icin programla ilgili registry bilgileri C de durmalı. C deki baska programlardaki sorundan dolayı eski tarihe restore yapıcam diyelim. D icin system restore u kapatıp, sonra restore checkpoint yapsam, D ye kurdugum yeni programın kurulum dosyaları silinmez ama yeni programla ilgili Registry bilgileri silinmis olur diyebilir miyiz?


Yani aslında herhangibir partition icin checkpoint ve restore yapabilmek icin o anda o partition icin system restore aktif olmalı mı?

 
Gönderildi : 24/05/2008 22:57

(@Gursad)
Gönderiler: 105
Estimable Member
 

Hocam sistem restore benim yonumden kullanmadgim bir yontem.Amma normalda sistemimde her zaman acik kalir.bu gune kadar 3-4 defa belki ancak kullandim diyebilirim.Zaten sorulari kendin yanitlamissin [:)].Sistem restore aynen soylediyin gibi calsiyior yani geri donusum yaparken ne zaman backup almissa ozamanda geri donudurur ve senin d diskine yazilmis bir porgramin c diski uzerinde kalan registry kayitlarida geri donmus olur.Birde yani bu sistem restorenin en kotu yani o an sistemine bulasmis virus trojnlar bile backup dosyasina yansimissa ynie geri dondurduyun zaman onlarda geri doner.


Saygilarimla.

 
Gönderildi : 24/05/2008 23:12

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici

Paylaş: