Forum

audio install error
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

audio install error

22 Yazılar
8 Üyeler
0 Reactions
934 Görüntüleme
(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba ,

Asus , http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model= P5GC-MX/1333  mainboardım var fakat ses driveri siteden indirdim cd den yükledim. Yüklenmiş gözüküyor ama çalışmıyor. Verdiği hata aşağıdadır. Yardımlarınızı rica ederim. Bir High Defination yama varmış bulamadım.

 

 

 
Gönderildi : 15/05/2008 14:06

(@rahmidilli)
Gönderiler: 2458
Famed Member
 

Merhabalar,

Sitesinden indirmişsiniz anakart ile aynı uyumludur ama bir daha bakmanızda fayda var. Farklı model için olan driverda bu problemi çıkartabilir. Task managerdan çalışan uygulamalara bakın(bilmediklerinizi araştırın) bir şekilde kurulumda probleme neden olabilir.
 

 
Gönderildi : 15/05/2008 15:55

(@BulentBaloglu)
Gönderiler: 233
Reputable Member
 

1. Anakartın setupundaki ayarlamalara baktınızmı?


2. Ses kartınızın chipsetine bakarak realtek'in kendi sitesinden indirerek kuramayı deneyebilirsiniz.


3. Os update yaparak belki kurulabilir?


Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 15/05/2008 15:56

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
Konu başlatıcı
 

Anakartla aynı ama bunun bir high defenition packi varmış onunla sorun çözülüyormuş. Bulamadım bir türlü..

 
Gönderildi : 15/05/2008 16:24

(@onersezgin)
Gönderiler: 187
Reputable Member
 

Realtek ten driverı indirmeyi denediniz mi  ?

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

Birde olmaz ise winupdate i çalıştırın seçime bağlı bileşenlerde ses kartı çıkması lazım onuda deneyebilirsiniz. 

 
Gönderildi : 15/05/2008 19:02

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
Konu başlatıcı
 

bunu indirdim kurdum olmuyor. Update deniycem şimdi ama update full sp3 bile kurulu

 
Gönderildi : 15/05/2008 19:06

(@metingungor)
Gönderiler: 39
Eminent Member
 

Ses belalı bi iştir gerçekten ,


Peki size bir sorum olacak. Bu anakarta daha önceden ses vardıda siz formatlayıncamı böyle bi sonuç çıktı ?yoksa öncedende ses yokmuydu?

 
Gönderildi : 15/05/2008 19:21

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
Konu başlatıcı
 

anakart yeni ilk defa kuruldu gerçekten deli ediyor insanı...

 
Gönderildi : 15/05/2008 19:36

(@metingungor)
Gönderiler: 39
Eminent Member
 

 tekrar Merhaba Anakart Yeniyse sadece  2  sıkıntı var


1. Ses Chipi Bozuk Olabilir ?


2. Driver Yanlış Olabilir (Siteden İndirsenizde ,bence Genede Bir yanlışlık Olabilir)


Bence Everest Tarzı Bir programla önce ses nedir bi ona bakmak lazım sonra üretici sitelerinden indirip ite kaka zorla bu driveri yedirmek lazım


İyi akşamlar


 

 
Gönderildi : 16/05/2008 01:49

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Lütfen buradaki adımları izlermisin : http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20071201220600983&board_id=1&model=P5GC-MX%2f1333&page=1&SLanguage=en-us


5. Cevapta yazan işlemleri yaptığında sorunun ortadan kalkacağını söylüyor Asus ...


Veya önce yama sonra kurulum yaparakta sorunu çözebilirsin.


Buradan yamayı indirip kurabilirsin. http://software.cizgi.com.tr/download.aspx?id=3749


Daha sonra kurulumu yaptığında sorunsuz kurulacaktır.

 
Gönderildi : 16/05/2008 05:15

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
Konu başlatıcı
 

Realtek ALC662 @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]    PCI   everestin bulduğu kayıt ne illet şeymiş gene olmuyor!

 
Gönderildi : 16/05/2008 14:26

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Realtek ALC662 @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]    PCI   everestin bulduğu kayıt ne illet şeymiş gene olmuyor!


Benim verdiğim linki ve yöntemi denediniz mi ?

 
Gönderildi : 16/05/2008 14:51

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
Konu başlatıcı
 

hocAM daha önceden yüklenmiş drv kalkmıyor...

"Failed to uninstall the device. The device may be required to boot up the computer"

verdiği hata... 

 
Gönderildi : 16/05/2008 16:09

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Sistemi güvenli kipte çalıştırıp kaldırmayı dener misin ?

 
Gönderildi : 16/05/2008 16:43

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
Konu başlatıcı
 

denedim hocam olmadı 2 günüm gitti halen sonuç yok inanamıyorum.

 
Gönderildi : 16/05/2008 16:57

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

birde bu windows yamasını yükleyip sonra kendi ses driverini yükleyip restart yapıp bir deneyebilirmisin !


KB888111 Download - Universal Audio Architecture (UAA) High Definition Audio class driver version 1.0a available for Windows XP, Windows Server 2003, and Windows 2000
http://rapidshare.com/files/89718978/kb888111.rar

 
Gönderildi : 16/05/2008 16:58

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 


birde bu windows yamasını yükleyip sonra kendi ses driverini yükleyip restart yapıp bir deneyebilirmisin !


KB888111 Download - Universal Audio Architecture (UAA) High Definition Audio class driver version 1.0a available for Windows XP, Windows Server 2003, and Windows 2000
http://rapidshare.com/files/89718978/kb888111.rar



Yukarıda verdiğim yamada aynısı hocam.... Birde buradaki terslik önce yükleyemiyorum sorunu şimdide driveri kaldıramıyorum demesi....


Sistem geri yükleme işlemi ile audio yükleme işleminden önceki durumuna alıp denermisin... 


 

 
Gönderildi : 16/05/2008 17:02

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
Konu başlatıcı
 

Durum şöyle çeşitli driver denedim yarısında hata verdi asusun orj. driverlerini indirip kurdum. KB888111 de kurmuştum zaten şuan yarım tanıdığı için kaldırılmıyor komple update drivers de çalışmıyor. 1 kere kuruldu sonra ! işareti çıkmadı ama ses ayarları aktif değil. Çalışmıyor. System Restore yaptım defalarca bir kez daha yapacağım.

 
Gönderildi : 16/05/2008 17:16

(@korhankoseoglu)
Gönderiler: 547
Honorable Member
 

SP2 ye downgade edip işlemleri orda yaptınız mı ? sp3 ten kaynaklanabilir.

 
Gönderildi : 18/05/2008 05:16

Sayfa 1 / 2
Paylaş: