Forum

İşletim Sistemini k...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

İşletim Sistemini kapatmadan

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Reactions
489 Görüntüleme
(@samilaltundal)
Gönderiler: 505
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 

hep merak ettiğim bir şeydir, bu işin ustalarına sordum ama doyurucu bir cevap alamadım, XP ler bazı anlar kasılıyor kapatıp açmadan sorunu çözemiyoruz, bu aşikar bir sorun herkes karşılaşıyor, peki sistemi kapatmadan hizmetlerden bazı görevleri restart yapsak, sanırım sistemi kapattığımız zaman hizmetler sıfırlanıyor, bunu kapatmadan yapabilir miyiz ?

 

Teşekkür ederim.

 

 

 
Gönderildi : 24/06/2010 18:15

(@yasarkiyak)
Gönderiler: 507
Honorable Member
 

Merhaba bu dediğiniz eskiden vardı . Yeniden başlat seçip shift + enter ile yapabiliyorduk. Ancak bence yine restart gibi olmaz çünkü restart da ram de temizleniyor ama diğerinde ram temizlenmiyordu bu nedenle pek sağlıklı olmuyordu. Ram temizlenmeyince de aynı yavaşlık devam ediyordu.

Neyse bakalım başka ne fikirler olacak.

 
Gönderildi : 24/06/2010 18:32

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,


Restart işlmeinde Yaşar'ında belirttiği gibi ram bellek üzerindeki bilgiler sıfırlanmakta, ayrıca program yukleme ya da silme gibi işlemler sonrası restart ederken registry tekrar düzenlenmektedir. Restart gerekli.


Ancak şöyle yapılabilir. Bir işlem yapıyorsunuz ve bilgisayar çok aşırı derecede kasıyor, bu durumda ctrl+alt+delete ile birlikte  task managera gelrek, işlemi sonlandırabilirsiniz, bu kasma gibi işlemleri durduracaktır.


Keyifli çalışmalar.

 
Gönderildi : 26/06/2010 13:02

(@erdemcilingiroglu)
Gönderiler: 2205
Noble Member
 

Yaşar ve Uğur zaten gerekli açıklamaları yapmış.


Bu işlemci ve RAM'in çalışma prensibiyle alakalı. Malumunuz bilgisayarlara bir komut verdiğimizde bu komut RAM'den işlemciye iletilir. İşlemci bunu yorumlar, işler ve işlenmiş veriyi tekrar RAM'e iletir. Tabi RAM elektriği kesildiğinde üstündeki veri kaybolduğundan kapatıp açma işleminde RAM'deki elektrik kesintisinden ötürü hafıza sıfırlanır ve temiz bir hafıza ile başlanır.


Bu bağlamda sizin reset'leme bu yüzden önemlidir. Konudan biraz bağımsız ama az da olsa resetlemeden performans kazanmak isterseniz. Explorer'ı sonlandırıp yeniden açın.


Hatta ufak ta bir trick bazı programlar Restart isterler ya. O zaman çıkan mesaja hayır başlatma deyin ve ardından Task Manager'dan Explorer'ı sonlandırıp tekrar başlatın. Restart istemesine gerek kalmadan çalışmaktadır. Saygılar.

 
Gönderildi : 28/06/2010 02:46

Paylaş: