Forum

C:\Windows\Temp diz...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

C:\Windows\Temp dizinindeki Virüs

7 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
2,054 Görüntüleme
(@rampage4u)
Gönderiler: 11
Active Member
Konu başlatıcı
 

C:\Windows\Temp dizini gün boyunca dosyaadi.tmp şeklinde klasörler oluşuyor ve içleri boş.Antivirüs olarak Kaspersky internet security 2010 kullanıyorum ve bana bilgisayar kullandığım zamanlarda resimdeki gibi uyarı verip duruyor. svchost.exe normalde \system32 dizini altında bulunmazmı ? sanırım bir virüs ancak işin içinden çıkamadım.Windows Defender ile tarattım nafile bir şey bulmadı.başlangıçta anormal herhangi bir yazılımda çalışmıyor. Geçenlerde Process Explorer ile baktım ve svchost.exe diye bir program çalışıyor arka planda ancak desripction kısmı boş idi,bende bundan huylandım ve kill process dedim.Diğer svchost.exe ler normal.üzerilerine mouse ile gelip bir süre beklettiğimde hangi arkaplan servisini,programı çalıştırdığını veriyor ve bunlarda herhangi bir sorun bulunmamakta. forumlarda araştırdım ancak pek bi verimli sonuç alamadım.İşletim sistemim Windows 7 Ultimate 32bit. 

Varmı bu sorun ile karşılaşanlar yada yardımcı olabilecek ? teşekkürler..

 

 

 
Gönderildi : 20/01/2010 01:35

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

Merhaba;

Online Olarak Sisteminizi Virüs Taramasından Geçirmenizi Öneriyorum.

 
Gönderildi : 20/01/2010 11:35

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

 Hijackthis ile tarama yapabilirsiniz. 

Keyifli çalışmalar. 

 
Gönderildi : 22/01/2010 02:14

(@rampage4u)
Gönderiler: 11
Active Member
Konu başlatıcı
 

Online tarattım birşey bulunamadı.Hijackthis deneyemedim dün bilgisayarımı açtığım zaman aman Allah ım dedim,windows system tray çubuğu, pencere renkleri,görsellik tamamen gitmiş.Gri ton haline gelmiş ; Windows Xp deki klasik windows teması vardır ya hani sistemi daha az kasan,yormayan,görsellik öğelerini kapatan ayar uygulanmış.Bilgisayarım açamıyorum,partitionları açamıyorum.Başlat - Çalıştırdan c: yada d: yazayım diyorum ancak administrator kullanıcı ile login olduğum halde bu öğeye ulaşmak için yeterli erişim hakkınız bulunmamaktadır diyor.Bilgisayarım sağ click özellikler diyemiyorum abuk sabuk hatalar veriyor.KIS 2010 en son virüs imza dosyası ile tarattım nafile hiçbir şey bulamadı.Bu ne biçim bir virüstür anlamadım. svchost' a bulaştığını farketmiştim ancak bu denli derin nüfuz edebileceğini tahmin edememiştim.Bu ikinci kez windows 7 göçertişim oldu : )

 Son çare olarak formatı bastım ve kurtuldum.Yine eski usül.İlgilenen herkese teşekkürler..

 
Gönderildi : 22/01/2010 02:23

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Geçmiş olsun.Geri bildirim için teşekkürler.

 
Gönderildi : 22/01/2010 20:09

(@yakaris)
Gönderiler: 1
New Member
 

Dostum aynı sorun bendede var. Antivir kullanıyorum. Full tarama yaptırdım bulmadı, güvenli kipte denedim birşey bulamıyor ama sürekli svchost.exe adında virüs buldum diye uyarı veriyor. Net kapalıyken sorun yok ama nete girdiğimde sürekli çıkıyor. Nasıl halledebilirim??

 
Gönderildi : 30/01/2010 03:20

(@ErcanSahin)
Gönderiler: 28
Eminent Member
 

Bahsettiğiniz virüs kido olabilir bi test yapın anti virüs ve microsoft siteleri açılıyor mu? Açılmıyorsa kidodur onun da fix ini başka bi bilgisayardan indirip öyle taratın derim.

 
Gönderildi : 30/01/2010 17:31

Paylaş: