Forum
Merhaba,
Firma içerisinde eskiden kurulmuş bir XVR kamera altyapımız var ve yeni olarakta NVR IP Kamera sistemi kurduk. İş yeri sahibimiz, bazı xvr cihazına ve bazı nvr sistemine bağlı kameraları, Örnek 100 kameradan 20 tanesini belirli sürelerle döngü halinde görmek istiyor. Bu iki farklı platformu sağlık bir şekilde tek bir arayüzde buluşturup xvr ve nvr ı , bazı kameraları izleyebilecek bir program bulamadım. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarlar var mıdır?
NX Witness ı denedim ama program XVR da kamera özellikleri aynı olmasına rağmen XVR'a bağlı 30 kameradan 10 tanesininin görüntüsünü getiremiyor. Bazı ıp kamerların şifresini unutuyor vb. sorunlar yaşatıyor.
Merhaba,
Bu tarz karma yapılarda bence önce yazılım tarafına geçmeden XVR cihazının görüntüyü nasıl dışarı verdiğini kontrol etmek gerekiyor. Çünkü XVR’a bağlı analog kameralar, IP kamera gibi doğrudan VMS yazılımlarına bağlanmaz. Genelde XVR cihazının sunduğu ONVIF veya RTSP stream üzerinden izlenebilir hale gelirler.
Yani burada sorun her zaman NX Witness veya benzeri VMS yazılımlarından kaynaklanmayabilir. XVR cihazının ONVIF/RTSP desteği, kanal bazında stream verme şekli, codec ayarları veya kullanıcı yetkileri de bu tip sorunlara sebep olabilir.
Özellikle XVR’a bağlı 30 kameradan 20 tanesi geliyor, 10 tanesi gelmiyorsa aşağıdaki kontrolleri yapmanızı öneririm:
Öncelikle sorunlu kameraların her biri için RTSP stream adreslerini VLC üzerinden test edin. Eğer ilgili kanal VLC’de de açılmıyorsa, bu noktada VMS yazılımı değiştirmenin çok faydası olmayacaktır. Bu durumda XVR tarafında firmware, kanal ayarları, codec ayarları veya cihaz limiti kontrol edilmeli.
Eğer VLC’de görüntü açılıyor ama NX Witness tarafında sorun yaşanıyorsa, kameraları ONVIF ile otomatik buldurmak yerine manuel RTSP stream olarak eklemek daha sağlıklı olabilir.
Ama bence XVR sistemi eski olduğu için muhtemel sorun çözülmeyecektir. Denemeden bilemeyiz tabi ki 🙂
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
https://www.cozumpark.com/community/video_ileme-4/ip-kamera-sistemini-tek-bir-merkezden-izlemek-hk/
https://www.cozumpark.com/community/video_ileme-4/is-yerine-ip-kamera-sistemi-kurulum-tavsiyeleri-bekliyorum/
Böyle ücretli, hikvision gibi global vms çözümleri konuştuğumuz birkaç konu var. Böyle dağıtık yapıları ancak oturmuş vms soft. çözümleriyle bileşik olarak yönetilebilir ancak Hakan abinin detaylandırdığı XVR, cctv support konusu var eski ucuz tür cam'leri böyle yazılımlara genellikle bağlayamazsınız.
O yüzden yapılar kurulurken aynı markalardan bir birini support eden ürünlerle devam etmek önemli hem bu tip taleplerin uygulanabilir olup olmadığı baştan görülmüş olur.
Diğeri izleme etkinliği gerekleri ve detayları ile öyle o kadar kolay değil. Orada da etkin izleme ve option için uzak nokta wall çözümlerini araştırmak gerekli. Birçokları hızlıca patronların odalarına tv'ler ile bir şeyler kuruyor sonra da yönetilemez, işlevsiz olduğunu tadıyorlar. Patronlar başta aksın gitsin der sonra sırası geçen kamera da birşey gördü nasıl geçecek ona? ya pc'sinde ilgili client olmalı yada sistem kumandayı support etmeli. Büyük ölçekli vms çözümlerde ilgili support edilen donanım varsa bunlar mümkün.
Hakeza kısa döngü işlevsel birşey değil başta öyle sanılıyor. Döngünün uzun tutulması ve 4+ cam'in olağan izlenebilmesi için birden fazla ekranlı wall çözümü planlanması gerekli.
Bence öncelikle yeni kurdurduğunuz NVR çözüm ortağı ile görüşün, talepleri sürdürün. Yapılamıyorsa da toplam sistemi geç olmadan upgrade ettirin en uygun fiyatlı yolu bu olurdu.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Merhaba;
Yotube canlı yayınlarını ve iptv yayınlarını ekranı bölerek oynatan ve web arayüzünden yönetilen bir çözüm geliştirmiştim. Sonuçta stream kaynağı olduktan sonra kameralarıda oynatabilir diye düşünüyorum.Fikir vermesi açısından bir ekran görüntüsü aşağıdadır.