Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Plaka Okuma Sistemli Otopark Girişi

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
1,654 Görüntüleme
(@mehmetkocakaya)
Gönderiler: 92
Estimable Member
Konu başlatıcı

[#550745]

Arkadaşlar selam,

Plaka okuma sistemi ile otomatik otopark giriş sistemi tecrübesi olan var mı ?

Kimi firmalar özel bir yazılım ile yaparken kimi firmalar kamera içindeki yazılım ile yapıyorlar. her iki yöntemin avantaj/dezavantajları hakkında kısa bir ön bilgiye ihtiyacım var. 

Ayrıca motorsikletlerde plaka arkada olduğundan buna efektif bir çözüm üreten var mı ?

Aşağıdaki gibi tek şerit yeraltı otoparkı. Dışarıdan içeriye girişi kontrol edeceğiz, içeriden dışarı çıkışta kapı sensörle otomatik açılacak.

Teşekkürler.

otopark

Gönderildi : 09/04/2025 09:31
(@serkanates)
Gönderiler: 1369
Üye

Merhaba;

Plaka okuma işi artık demode oldu diyebiliriz. Plaka okumak yerine akıllı evler için üretilmiş IOT sistemler mevcut. Araç kapısı açma / kapama dışında ışıklandırma, iklimlendirme, havalandırma vs. sistemlerinizi entegre edebilirsiniz. IOS, Android, Apple CarPlay, Android Auto destekleri de mevcut oluyor. İyi bir alternatif olabilir. Reklam olmaması için çözüm paylaşmıyorum, evimde kullandığım bir sistem mevcut, fikir vermesi açısından yönlendirebilirim. İlgilenirseniz özelden yazabilirsiniz.

Gönderildi : 09/04/2025 12:30
(@mehmetkocakaya)
Gönderiler: 92
Estimable Member
Konu başlatıcı

Gönderen: @serkanates
↑

Merhaba;

Plaka okuma işi artık demode oldu diyebiliriz. Plaka okumak yerine akıllı evler için üretilmiş IOT sistemler mevcut. Araç kapısı açma / kapama dışında ışıklandırma, iklimlendirme, havalandırma vs. sistemlerinizi entegre edebilirsiniz. IOS, Android, Apple CarPlay, Android Auto destekleri de mevcut oluyor. İyi bir alternatif olabilir. Reklam olmaması için çözüm paylaşmıyorum, evimde kullandığım bir sistem mevcut, fikir vermesi açısından yönlendirebilirim. İlgilenirseniz özelden yazabilirsiniz.

Sirkülasyonu olan büyük bir otopark burası. Sarf malzemesiz barkodsuz rfsiz kumandasız, sadece plaka okuma ile kontrol lazım.

Teşekkürler.

Gönderildi : 09/04/2025 12:56
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4920
Co-Helper

Bu işi yapmış olan tanıdığım bir güvenlik şirketi var ihtiyacınız varsa bana özelden yazın bilgilerini gönderirim.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 09/04/2025 13:52
Paylaş: