Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Cisco Switchlerle ip kamera Multicast Yapılandırma

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
2,402 Görüntüleme
(@ibrahimerol)
Gönderiler: 14
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,

Yıldız Topoloji kullanarak 38 kameradan oluşan bir Ip görüntülemesi sistemi revizyonuna gideceğiz. İşi yapan firma ortada yok, haliyle müşteri benimle iletişime geçti ve sürekli izleme esnasında kasılıp kalan sitemini revize etmemiz için bize teklifte bulundu. Kendilerine pahalıya patlayacagını söylediğim halde kabul etti. şimdi yapıyı şöyle açıklayayım sizlere...

Sahada 4 adet dolap var ve bu dolaplara 24 portlu cisco switch koymayı düşünüyoruz. ve merkezde 1 adet omurga switch bulunacak. Sahada ki kameralar bakır kablolarla dolaplardaki switchlere, ordanda fiber ile merkez omurga switche gelecek kamera verileri. 4 adet vlan oluşturmayı planlıyorum. Burda yapmak istediğim olay multicast yapılandırma. NVR server' ın multicast yayın yapmasını istiyorum. sahadaki switchlere ve omurga switche nasıl bir config yapmalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 01/06/2016 23:16

(@ZaferSEN)
Gönderiler: 213
Estimable Member
 

Nvr server neden multicast yayın yapacak?

ip kameralar multicast çalışmıyor bildiğim kadarıyla, bu konuda emin misiniz?

kameraları tek vlanda toplayabilirsiniz, 38 kamera çok da fazla bir sayı değil, farklı ip networkleri varsa onları da farklı vlanlara alabilirsiniz.

nvr serverin  multicast yayın yapacağından eminseniz, seçeceğiniz switch modeline (ios versiyonuna) göre config paylaşabiliriz, multicast için igmp snooping açacaksınız.

 

 
Gönderildi : 08/06/2016 13:22

(@ibrahimerol)
Gönderiler: 14
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Şöyle izah edeyim, bu sistemi yapılandıracagımız yer bir site içerisinde. haliyle sitede oturan herkes internet üzerinden cep telefonundan ve bilgisayardan izlemek istiyorlar. Haliyle hepsi birden bağlandıgı zaman modeme aşırı yük binecek ve modeme aşırı derecede yüklenecekler. Belkide ben yanlış izah ettim. kameraların her birisi 3 MP yani 2048 x 1536 çözünürlüğünde oldugundan dönecek olan trafiğin fazla olacagını düşünüyorum. yayını burada koyacagımız modem mi  yapacak yoksa NVR server mi ? bunu bilmediğimden soruyorum. NVR server a bir tane multicast IP verecegiz yani nvr da multicast ıp girme yeri var. Port yönlendirmesi yapılacak modemden  kullanıcı dış ip yi yazdıgından dogrudan nvr a bağlanacak. Ama kafama takılan şu, burası çok bütük bir site ve 650 konut var her konutta bu şekilde bağlanıldıgı zaman aşırı derecede bir yüklenme oldugunda modem kasılmayacak mı ? Bende diyorum ki NVR bir tane yayın yapsın bu yayını Multicast ip ye yapsın. ve NVR a verdiğimiz sabit ip ye bağlananlar multicast ip üzerindeki yayını alsın. sanırım yine anlatamadım 🙂

 
Gönderildi : 09/06/2016 02:32

(@ZaferSEN)
Gönderiler: 213
Estimable Member
 
  1. kameralar 3MP vs fark etmez, burada şu önemli hangi kalitede kaç frame olarak yayın yapacak, yani çözünürlük 720P ve 30fps olacaksa tabi ki zor, bunu 10fps yapabilirsiniz, çözünürlüğü düşürürsünüz networkü bir nebze rahatlatır.
  2. NVR ayarlarında yüksek kalitede kaydet, orta veya düşük kalitede izletmeye imkan veren ayarlar vardır, ayrıca NVR cihazın kaç network kartı var?
  3. çünkü siz hem yüksek kalitede video veriyim hem de herkes izlesin derseniz herşeyden önce NVR bandwith buna yetmez.
örneğin bosch ip kamera sistemlerinde kullanıcı sınırı vardır, şunun için, siz görüntü kalitesinden belli bir oranda taviz verebilirsiniz ama cihazın network trafiğinin de bir sınırı var bu sınır nedeniyle kullanıcı sınırı koymuş adamlar. default da 4 kullanıcı diyor, siz bunu arttırmak istediğinizde sistem sizi uyarıyor, tavsiye etmiyorum ama arttır demeye getiriyor. bosch analog dvr cihazında 4-6 arası kullanıcı da sorun yok ama bu sayı 6 kişiden fazla olunca login olsanız bile görüntü gelmiyor. bu durumda realtime izleme kalitesini çok düşürmek zorunda kalırsınız.
 
4. NVR üzerinde herkes için kullanıcı açmanız lazım, yoksa herkes tüm kameraları görecektir,
5. Nvr üzerinde farklı kullanıcılarda açtınız, kullanıcı adlarına belli kameralara izin de verdiniz diyelim peki
          a. bu kadar kullanıcı bağlandığında NVR cihaz bu trafiği kaldıracak mı?
          b. bu kadar kullanıcı izlemek istediğinde internet hızınız yetecek mir?
 
network de switchleriniz Gigabit çalışıyor olacaktır, kameralarınız ve NVR da muhtemelen Gigabit çalışıyor ama Nvr'a da bir bağlantı sınırı vardır,
tek interface üzerinden hem 30-40 kameradan görüntüleri alacak, hem de bağlanan kullanıcılara bu görüntüyü verecek, yüzlerce kullanıcı bağlanacak diyorsunuz yanlış mı anlıyorum?
cihazın böyle çalışabileceğiniz sanmıyorum
 
NVR'ın bant genişliği için kullanıcı sınırı, görüntü kalitesi gibi specleri incelemelisiniz,
bir de internet hattınızın bant genişliği ve belki kotası buna yetecek mi?
 
ayrıca dediğim gibi, bildiğim kadarıyla ip kamera sistemleri multicast çalışmıyor, kameralara NVR adresini giriyorsunuz, Nvr cihaza da kameraları ekliyorsunuz unicast çalışıyorlar aslında.
NVR da unicast çalışıyor direk ip adresini girmeniz gerekiyor izlemek için. ama NVR cihazınızın markası modeli destekliyor belki multicast çalışıyor bilemiyorum.
 
Gönderildi : 09/06/2016 15:54

Paylaş: