Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

3cx ve cisco spa122 ile analog santrali dönüştürme

7 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
703 Görüntüleme
(@SerhanBAKIR)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Mevcut analog santralimizin sesli karşılama ve diğer modern özellikleri olmadığından mevcut donanım kurulumu koruyarak santral işlevini 3cx yazılımına yüklemek istiyorum. Sabit dış hatları da kapatıp telefon hizmetini bir voip servis sağlayıcıdan almayı planlıyorum. Mevcut analog santrali (ve bu sayede santrale bağlı 24 dahili hattı) cisco spa122 model ATA cihazı ile 3cx'e bağlamayı düşündüm. Tecrubeli arkadaşların böylesi bir sistemi kurmak konusunda tavsiyelerini paylaşmalarını rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 12/06/2015 21:08

(@m-oguzhanozkurt)
Gönderiler: 1323
Noble Member
 
Merhaba Serhan Bey,
Mevcut hatlarınızı Voip operatöre taşıyacaksanız herhangi bir voip gateway ihtiyacınız kalmıyor. Voip operatöre sabit numaralarınızı taşıdıktan sonra sizlere voip sunucu ip adresi, kullanıcı adı ve şifre bilgileri verilecektir. Bu bilgileri 3CX sunucusu üzerindeki Voip Providers a tanımladığınız takdirde sabit numaralarınız internet üzerinden voip operatörünüze register olacak ve çağrı gönderip almaya başlayacaksınız.
İyi günler.
 
Gönderildi : 15/06/2015 12:06

(@SerhanBAKIR)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,
evet gerçekleştirmek istediğim numaramızı voip operatöre taşımak, bunun için dediğiniz gibi servis sağlıyıcıdan voip hizmeti aboneliği almam gerekiyor.

Voip gateway'in amacı ise mevcut analog santralimizi bu sisteme dahil etmekti. Lokal serverdaki 3cx santrali, mevcut analog santralimiz ile birlikte kullanmak için nasıl bir yöntem/cihaz önerirsiniz?

 
Gönderildi : 15/06/2015 20:58

(@m-oguzhanozkurt)
Gönderiler: 1323
Noble Member
 

Mevcut analog santrali neden kullanmak istediğinizi tam anlayamadım. Sebebi nedir?

 
Gönderildi : 15/06/2015 22:00

(@SerhanBAKIR)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

mevcut analog santrali (ve bağlı dahili hatları) voip sistemle entegre şekilde çalıştırabilirsek yeni ip telefonlar almak zorunda kalmaz ve tekrar network kablolama ile uğraşmayız. Açıkçası telefon faturasından sağlayacağımız avantajı yeni donanım yatırımına harcarsak uğraşmanın pek anlamı kalmıyor. Bu sebeple (eğer mümkünse) mevcut analog sistemi koruyup giriş ve çıkışı voip'e çevirecek pratik bir yöntem arayışı içerisindeyiz.

 
Gönderildi : 16/06/2015 02:45

(@m-oguzhanozkurt)
Gönderiler: 1323
Noble Member
 

Merhaba,

Welltech 24 port FXS tarzı bir ürün alıp, analog telefonlarını bu cihaz üzerine bağlayıp bu ürünü 3CX e entegre etmen daha kolay ve güvenilir bir yapı olacaktır. 

 
Gönderildi : 16/06/2015 11:44

(@OmerDemiray)
Gönderiler: 20
Eminent Member
 

dış hatları voipe geçirmek ileri dönük size epey kazanç sağlayacaktır. eş zamanlı kaç çağrınız var , kaç kullanıcı olucak bunları belirlemeniz gerekiyor lisans tuzlu gelebilir 3CX' de sistem amortisi uzar :)))

Crm ve ekstra işlevi olmaycaksa Elastix kurun , sip trunk la dış hat işini halledersiniz.bana kalırsa tüm telekom hatlarınızı voipe taşımayın çağrı traginizi var  ve prestijli bir firma iseniz.

Malüm internet kesilebilir.Bir tane yedekde telekom hatta bırakın.

Ip telefonlar en ucuzu 50 $ dolar , analog telefonlarıda FXS gateway alıp kullanabilirsiniz. Fxs marka takıntısına girmeyin en uyguunu alın geçin.

Mühim olan Fxo gat.  askıda kalma sorunları oluyor.

çok detay vermediğin için kendi yorumum

kullanılmış core 2 makineye elastix , istanbulda bir firmadanda X marka Fxs Gateway. 2 saatte 0 maliyete yakın Voıp / hibrit santral :)))

 
Gönderildi : 17/11/2015 15:29

Paylaş: