Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

elastix asterisk ve TDM400P pci kart

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
594 Görüntüleme
(@muhammedbektas)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

şu anda bir çalışma yürütmekteyim ve bunun için çok fazla başım ağrıdı. başımdan geçen genel hikaye şu şekilde:

 

 

Amacım: santralin dahili hatlarındaki bir analog telefon ile pcdeki bir sip softphoneu konuşturabilmek. arayan numaranın caller idsini alabilmek ve arayan telefondan hangi tuşlara basıldığını algılamak.
yapılanlar:
bu iş için uzun bir süredir voip gatewayler (persephone, sangoma, audicocodes, dinstar) ve 3cx, yate gibi free sip serverlar kullandık. kısmen de başarılı olduk ancak kullandığımız cihazlar kararlı çalışmadı. geldiğimiz aşamada asteriske geçmeye karar verdim.
şu anki durum:
elimdeki kart, zycoo'nun za4p, 4 port fxo pci kart. kart tdm400p ile tam uyumlu çalışıyormuş.
ben elastixin sitesinden bootlu elastixi indirdim. bir pcye bunları kurdum. uzaktan eriştim. hardware detection ile kartı tanıttım. chan_dahdi.conf dosyasını otomatik oluşturdu program. ve kartımı sistemde gördüm. bir sip extension oluşturdum. sip softphone ile sisteme register oldum. bir inboun route tanımladım. karta gelen aramaları bu route ile sip extensiona yönlendirdim. sip ile anaog telefonu konuşturdum. ancak, bütün portlardan gelen aramayı aynı sipe yönlediriyor. 
problem1:
benim amacım her bir portu farklı sipe yönlendirmek ya da 2 portu bir sipe, 3. portu farklı bir sipe vs.. şeklinde. aslında bunu, her bir port için ayrı bir did tanımlayarak ve her bir did için ayrı bir inbound route oluşturarak başardım, ancak dahdi_channel.conf taki from-pstn tarafını from-zaptel olarak değiştirince oldu. oysaki ben pstn hat ile haberleşmeyi amaçlıyordum. 
problem2:
analog hattın caller idsini alamadım. santralimde caller id özelliği var, bunudan kesin eminim. çünkü başka bir gateway alıyordu caller idyi. ben kendim gateway yapmak istemiştim, benim yapmış olduğum cihaz da caller idyi aldı.
problem3 :
sip phonedan telefonu açtığımda dtmf tonelarını alabilmem lazım. en azından bilgisayarımda telefon hattının tuşlarına basıldığı sesini duymam gerekli. bunu da alamadım.
 
konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum
 
Saygılar.. 
 
Gönderildi : 02/05/2013 21:08

(@muhammedbektas)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

sorunu çözdüm arkadaşlar, sorun benim santralimde. cihaz dış hattan caller idyi aldı, ancak iç hattan alamadı. iç hattın da caller id özelliği olduğundan kesinlikle eminim ama santralimden alamıyorun. nedenini bulamadım

 
Gönderildi : 06/05/2013 14:49

(@muhammedbektas)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar merhaba problemi buldum. benim deneme yaptığım santraller, karelin ms38c ve ms26c santralleri idi. her iki santralden de caller idyi alamayınca, karel yetkilileri ile görüştüm, telekom hattıyla bunların arasındaki fark nedir diye sordum, bana bir fark yok dediler, ama ben bir fark olduğunu düşünüyordum. telefon işinde çalışan birine danıştım konuyu. kendisinin direk söylediği şey; telekom hattı 52 volttan çalışıyor ama karelin bu modellerinin iç hat voltajı 26 volttan çalışıyor. büyük bir ihtimalle problem bu olabilir dedi. ben de cihazımı alıp kendisinin yanına gittim. kendisinde başka bir marka santral vardı ve cihaz tak diye caller idyi caller namei çok iyi bir şekilde aldı. aynı sorunu yaşayan arkadaşlar olursa diye buraya yazıyorum

 
Gönderildi : 07/05/2013 16:47

(@endervural)
Gönderiler: 16
Eminent Member
 

Merhabalar, yapmak istediğiniz dinstar gatewaylerle rahatlıkla yapabilirsiniz.

 

ithalatçı sitesi : www.dinstar.com.tr

 
Gönderildi : 12/07/2014 18:17

Paylaş: