Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Ip Kamera Kayıt Cihazı

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
563 Görüntüleme
(@selimyesil)
Gönderiler: 94
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba sizden donanım konusunda tavsiye rica ediyorum.İlk Önce yapımı anlatayım toplamda Merkez,16 tane mağaza ve 1 depo var ve toplamda 42 adet Panasonic BLC111 Ip kamera var.İlk başlarda kamera sayım azdı mağazalarım açıldıkça ve depom genişledikçe kamera sayım arttı şu an 2 tane makinem var ve kameraları yarı yarıya paylaştırdım taşınabilir hdd kayıt alıyorum.Şimdi 1 kaç tane daha kamera eklemem gerekiyor.doğal olarak kamera sayım arttığı için makinler kayıdı yavaş yapıyor ve kayıt alanım gün geçtikçe azalmaya başladı.Bende qnap'ın kayıt cihazlarına baktım ama rakamalr 12bin tl civarlarında.Bu yüzden kendim bir cihaz toplasam ve içine 2 Tb 3 tane disk takıp Raid kursam yazılım olarakta linux kurarsam bu qnap cihazlara yakın performansta bir cihaz çıkarmı yoksa o performansı almak için Qnap mı alsam daha iyi olur.Bu konulda bana tavsiye edebileceğin maliyeti uygun ve performans olarak biraz daha iyi bir çözüm varmı.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 16/05/2012 20:46

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


ip kamera kayıtlarını direk merkeze mi çekiyorsunuz ?  IP kamera işinde NVR kullanmanızı tavsiye ederim. Çünkü bu iş için üretilmişlerdir. Siz şimdi geçici çözüm uygulayıp ilerleyen zamanlarda problemlerle karşılaşabilirsiniz. Bu durumda kendi kendinize kalacaksınız. Diğer taraftansa üretici firma desteğini her zaman arkanızda hissedeceksiniz.


NVR sistemlerde sadece QNAP değil aynı zamanda fiyat performans için Synology tercih edebilirsiniz. Bunun için bir firmadan da destek alabilirsiniz.


Hatta şu şekilde de projelendirebilirsiniz. Her noktaya bir küçük bir cihaz koyar kayıt yaparsınız. Merkeze büyük bir cihaz koyup sonra iki cihaz arasında sekronisazyon işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu durumda maliyet kalemi artabilir ama data transferi ve veri işlemede sağlamlık elde edersiniz.

 
Gönderildi : 16/05/2012 21:15

(@selimyesil)
Gönderiler: 94
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

evet merkezde topluyoruz.Patronlar mağazalarda kayıt olsun istemiyorlar silerler değiştirirler bozarlar kırarlar endişesinden dolayı.çok ikna etmeye çalıştım ama olmadı.NVR olarak QNAP VS-8040U-RP modelini inceledim ve patronlara sundum rakam olarak çok yüksek geldi.Patron mantığında aynı şeyi biz kuralım kendimiz yapalım mantığı var bir bilgisayarcının tavsiyesi üzerine böyle sistem kurmuşlar ve bu şekilde gidiyor.Bende maalesef ya eski sistem basit bir pc toplayıp eski sistem taşınabilir disklere kayıt yapmaya devam edeceğim yada 8 tb lık raidli bir sistem kuracağım.8 TB lık sistem 2500 tl gibi bir rakama çıkıyor.onlara göre 2000 bile çok yüksek bir rakam ama taşınabilir harddiskli fiyat daha yüksek çıkar deyince mantıklı baktılar.Şimdi uygun bir NVR sistemi bulup kandırmak yada dezavantajlarına rağmen makine toplamak kaldı. 🙁 Synology de uygun fiyata öneribleceğiniz bir model varmı acaba.

 
Gönderildi : 16/05/2012 21:40

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Bu durumunuzda tek söyleyebileceğim mutlaka patronları verin yenisini alın. O mantıkla bakınca bu işler olmaz.

Şimdi firmanın 16 Mağazası 1 deposu ve bir merkezi var. Bu firmada BT ayıracak 5.000 USD - 10.000 USD para yoksa veya bu yatırımı yapmanın onlara kazancını göremiyorsa yuh olsun diyorum başka bişi demiyorum.

NVR sistemlerde ucuz diye bir olay yok. Allah size kolaylık versin.

 
Gönderildi : 17/05/2012 02:42

(@selimyesil)
Gönderiler: 94
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

ilginiz için teşekkür ederim.neler çektiğimi bir ben bilirim.zaten benden önceki IT elemanıda o yüzden kaçmış.Şirketin lisanslamasını yapıncaya kadar akla karayı seçtim.Home ile Pro arasındaki farkı bile anlatmak ölümdü.Neyse artık bişeyler bulacağım.Tekrar teşekkürler.

 
Gönderildi : 17/05/2012 12:48

(@sahinkardas)
Gönderiler: 224
Reputable Member
 

Slm

ben 4 tane  qnap  VS-8040 NVR kayıt cihazı aldım. Toplam 137 tane ip kamera mevcut. Çok memnunum. 1 senedir kullanıyorum. Her birisinde 16 tb hdd mevcut. Al ve hiç arkana bakma. PC her zaman sorun bence en mantıklısı kayıt cihazı

Ama en başta gerçekten aldırmak zor. Bende alana kadar akla karayı seçtim. Seni şuan çok iyi anlıyorum. Allah kolaylık versin.

İyi çalışmalar

 
Gönderildi : 21/05/2012 01:34

Paylaş: