Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Elastix üzerine zycoo analog kart ile telefonun kapandığını algılama sorunu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
458 Görüntüleme
(@VolkanOzdemir)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,


Elastix üzerine zycoo 16 port analog kart taktım ve herşey çok güzel çalışıyor. Tek sıkıntım Karel DS200 den gelen 16 analog hattan bir çağrı geldiğinde telefon analog hat tarafından kapatıldığı zaman sistem telefonun kapandığını algılamıyor ve hat sürekli açık kalıyor. chan_dahdi dosyasında busydetect=yes, busycount=4, hunguponpolarityswitch=yes şeklinde ayarlı. Polarity switch olayını araştırdım karelin bizdeki standart kartları aboneler için desteklemiyormuş. Abone tarafına polarity switch yapan karttan alıp bu kart üzerinden 16 aboneyi elastixe göndermem gerekiyormuş ve daha sonra bu abonelerin ayarlarını polarity switch yapacak şekilde ayarlamak gerekiyormuş.


Bu çözüm dışında bu sorunu nasıl çözebilirim? Mesela cep telefonu ile dışarıdan aradığımda telefonu kapattığımı algılıyor ama dışarıdan sabit hattan ararsam algılamıyor. Cep telefonundan gelen çağrıdaki kapanmayı algılayabiliyorsa busydetect ve busycount sayesinde algıladığını düşünüyorum. Sabit hat ve karelin çağrı kapanma tonları sanırım farklı. Elastix üzerinden bu tonları algılamasını sağlayabilir miyiz? Yada farklı bir çözüm yolu var mıdır?


Teşekkürler,

 
Gönderildi : 01/11/2011 20:23

(@muratguclu)
Gönderiler: 1164
Noble Member
 

Merhaba;

 

Analog hatlarda bu problem yaşanılıyor onun için Voice Gateway kullanılması öneriliyor. Alternatif olarak, hat kesici ler var. Analog hattı hat kesicide sonlandırıp ondan sonra kartta sonlandırılıyor.

Cisco Router da bende yaşadım. Hat kesiciler le çözmüştüm

 

 
Gönderildi : 11/11/2011 17:32

Paylaş: