Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Fabrika Güvenlik Kamera sistemi

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
389 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar fabrikamıza yeniden kamera sistemi kurmak istiyorum. 32 ayrı noktadan gözlem yapacağız. Kameralardan bazılarını dış mekanı bazıları iç mekan olmak üzere paylaştırılacaktır. Dış mekan ve düşük ışıkta çekim yapabilme özelliğine sahip olmalı, dosya sıkıştırma olmalı, web üzerinden kontrol ve izlenme yapılabilmeliyiz.


 DVR cihazının Hdd kapasitesi en az 30 gün kayıt saklamalı. Bu konudan nereden başlamalıyım (profesyonel firmalarla iletişime geçtim) 1 hafta sürem var.


Bu süre zarfına kadar sistem kameralarını tamamlamam ve kurulacak yerleri belirlemem gerekli. Düşüncelerinizi hangi kamera modelini nerede, hangi dvr cihazını kullanmalıyım. İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 03/10/2009 12:02

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Sn. S.Balci,


Size bu noktada birkaç önerim olacak. Öncelikle bu konuda professionel bir firma tercih etmeniz konuya hassasiyetle yaklaştığınızı göstermektedir. Bu yaklaşımı yapabilen işin yarısını çözmüş demektir. (Ki genelde cihazları elektrikçilerden alıp kurduran birçok firma tanıyorum)


Tavsiyelerim.


1. Kesinlikle kayıt cihazı (DVR) yerine bir bilgisayar kullanmayın. Çünkü bilgisayar kullanımında birçok sorunlar çıkmaktadır ve bakım maliyeti yükselmektedir.


2. Firmanızın bir proje planını hazırlatın veya elinizde varsa bu planla konumlandırma yapacağınız cihazların yerini belirlemeniz daha kolay olacaktır.


3. Firmalardan ön görüşme talep edip ayrı ayrı fikirlerini alınız.


4. DVR kayıt cihazın dışa yedekleme ünitesinin network özelliğinin olmasını v.s. isteyiniz.


5. DVR kayıt cihazı arıza yapması durumunda anında değişim yapabilecek bir firma ile anlaşma imzalayınız.


6. Kameraların bir demosunu talep edip görüntü kalitesini ve real-time görüntünün akışını izleyiniz.


7. Karanlık ortam ve ışıklı ortamda tavsiye edilen kameraların mutlaka görüntülerini takip edin. Pahalıda olsa bir üst kalitede ürün kullanın.


Yapmak istediğiniz işlemlerin bir listesini oluşturunuz.


- Web üzerinden izlemek


- Kayıtların geriye dönük izlenmesi


- Kayıtların haftalık , aylık , günlük yedeklenmesi


- DVR cihazındaki kayıt silme , kayıt izleme gibi işlemlerin şifre ile yapılabilmesi


- Seçilen kayıtların CD, DVD, USB Bellek yazılabilir seçeneklerinin olması


- DVR cihaz erişim programının talebi ve eğitimi ile kayıtların convert edilebilme özelliğinin olması


- DVR kayıt cihazının arızası durumunda mail ile bildirim yapabilme özelliği


- DVR ve Kamera güvenliğinin sağlanması (DVR için kafes alınması, Kamera konumlandırma noktasına insan erişimin zorluğu, kabloların kesilmesini engelleyici aparatlar)


- Web üzerinden erişim ile kameraların izlenmesi için hem lokal ağ hemde geniş ağ üzerinden ölçümlerin yapılması ve alt yapının buna göre hazırlanması  


- Mutlaka karşılık anlaşma yapılmış olması ve anlaşmanın taraflar tarafından imzalanması (ödeme, cihazların bozulmasında hemen değişim sağlanması v.b. firmanızı koruyucu talepler içeren bir sözleşme)


 


Şimdilik aklıma gelenler bunlar ekstra olarak ses kayıtlıda olabilir ancak bu durumda biraz pahalı olabilir veya renkli kayıtta aynı şekilde olacaktır.

 
Gönderildi : 03/10/2009 15:25

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Sayın Rafet S. AYATA, vermiş olduğunuz bilgiler bana ışık tutmakta büyük rol oynamıştır. İlginiz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 03/10/2009 16:45

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Rica ederim. Son bir noktayı eklemeyi unutmuşum. Mutlaka ama mutlaka hem DVR hemde kameralar için UPS bağlantılarının yapılmış olması ki elektrik kesintilerinde kayıt yapabilmeye devam etsin. Ve elektrik kesilmelerinde kamera aydınlatmalarıda ekeletebilirsiniz. (Her zaman aydınlık bir ortamda kayıt yapacağınızı düşünmeyin.) Birde kamera ve DVR bağlanacak kabloların standartlar kapsamında kaliteli olmasına özen gösterin yoksa kayıtlar ya problemli olur yada ne kadar pahalı kameralar olsada görüntü bulanık, bozuk, eksik gelebilir.

 
Gönderildi : 03/10/2009 18:38

Paylaş: