Forum

SCCM ile Windows Up...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SCCM ile Windows Update Dağıtımı

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
528 Görüntüleme
(@GurkanAslan)
Gönderiler: 14
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

Hem kontrollü bir şekilde yama yönetimi yapabilmek, hem de denetimlerden gol yememek için SCCM sunucumuz üzerindeki WSUS role'ünü devreye aldık. Bir kaç test pc'si(sanal) üzerinde yaptığım testlerimden çıkan sonuçlarda herhangi bir problemle karşılaşmadım. Kararsız kaldığım bir noktada sizlerin fikirlerini almak, aldığım geri dönüşler doğrultusunda da daha etkin bir yama yönetimi sağlamak için konuyu sizlerle paylaşmak istedim.

Şimdilik geldiğim noktadaki durumu özetleyecek olursam;

Çalıştığım şirkette 950 adet client, 300 adet server bulunuyor. SCCM 2007'yi (Yazılım Dağıtımı, Yazılım ve Donanım Envanteri vs.. gibi özellikleri ile)bir süredir kullanıyorduk. Yama yönetimi için de WSUS rolünü devreye aldım. Gördüğüm kadarıyla Windows Update'lerini dağıtabilmek için kategoriler bazında Update List'ler oluşturuluyor. Benim oluşturduğum update list'ler aşağıdaki gibi, ancak bu durumda işletim sistemleri bazında 32 ve 64 bit, patch bazında da security, critical, feature, updates, updates rollup vs.. gibi sınıflara ayırmam gerekiyor. Dolayısıyla bu durumda mevcut iş yükü de akıl almaz bir şekilde artacak gibi görünüyor.

Yama yönetiminin daha farklı bir kurgu(Örnek: Yalnızca işletim sistemi bazında update list oluşturup 32&64Bit patchleri ayırt etmeden) ile dağıtılabileceğini düşünerek sizelerin de fikirlerini alarak çalışmama yön vermek istedim. Öneri ve Fikirlerinizi benimle benimle paylaşırsanız sevinirim.

 Teşekkürler.

 
Gönderildi : 23/03/2012 19:52

(@TanerOner)
Gönderiler: 8
Active Member
 

Merhaba,

Bahsettiğiniz gibi devam ederseniz gerçekten bu işin içinden çıkamazsınız, iş yükünüz temiz iş çıkarmanıza kesinlikle engel ulur

Benim tavsiyem şu şekilde olacak;

  • Aylık Update listler create edin.
  • Update listeleri sadece İşletim Sistemlerini baz alarak oluşturun. (64 yada X86 olması önemli değil.)

             örnek:2012_02_Windows XP, 2012_02_Server gibi...

  • Paketler için her seferinde paket oluşturmayın, paketlerinizi İşletim sistemleine göre yıllık oluşturun. Sırası gelince her ayın yamalarını bu yeni paketle gönderirsiniz. Yılda yeni bir paket oluşturursunz.

         örnek:2012 Server, 2012 Windows XP,2012 Windows 7 gibi...

  •  aylık oluşturduğunuz update listleri yine aynı update listin adıyla deploy edin.
  • Şunu unutmayın ki siz 64 bit bir makineye 86 bit için uyumlu bir update yolladığınızda olumsuz hiç bir şey olumaz. Client yada server bu update analiz eder ve 'compliant' olur. dolayısıyla tüm server sistemelere tüm server yamalarını göndermenizde hiç bir sıkıntı olmamakla beraber iş yükünüzü çok azaltacaktır.
 
Gönderildi : 26/03/2012 15:16

(@GurkanAslan)
Gönderiler: 14
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Taner Bey;

Şu cümleniz beni çok rahatlattı. Bugün 64Bit test makinesine 32Bit patchler göndererek testler yapmıştım ki beni en çok korkutan da buydu. Sonuç olarak oluşturulan bir paket tüm clientları etkiliyebiliyor. Olumsuz olması durumunu düşünemiyorum. Yanıt için çok teşekkür ederim.

Şunu unutmayın ki siz 64 bit bir makineye 86 bit için uyumlu bir update yolladığınızda olumsuz hiç bir şey olumaz. Client yada server bu update analiz eder ve 'compliant' olur. dolayısıyla tüm server sistemelere tüm server yamalarını göndermenizde hiç bir sıkıntı olmamakla beraber iş yükünüzü çok azaltacaktır.

 
Gönderildi : 26/03/2012 21:02

Paylaş: