Forum

computer management...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

computer management\collection altına hiçbir makine gelmiyor

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
316 Görüntüleme
(@ibrahimOZCAN)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhaba windows 2008 enterprise  bir makineye  wsus sp2 kurdum ve daha sonra sccm 2007 kurulumunu gerçekleştirdim.Wsus zaten çalışır durumdaydı sccm de ise hiç bir hata almadım ama sorunum şu collection altına hiçbir makine gelmedi.


Benim bulduğum problem ise C:\Program Files\Microsoft Configuration Manager\CLIENT bu path altındaki ccmsetup.exe 'nin sccmsrv 'da çalışmaması setupta problem yok başka bir pc'de denedim çalışıyor.Yardımlarınızı bekliyorum .Teşekkürler...

 
Gönderildi : 23/02/2011 19:10

(@cemengin)
Gönderiler: 923
Noble Member
 

vallaha arkadaşım aynı durumdan bende muzdaribim ne yaptıysam olmadı native mod da zaten kuramadım sertifika alıyorum sccm için ama sccm alınan sertifikayı beğenmiyor kabul etmiyor mix modda kuruyorum kuruyor bu seferde sendeki sorun gibi clientler gelmiyor iis te port numarası 80 yerine 79,77 vb değişiklik yaptım managementtende ayarladım webdav enable yaptım rul yazdım active directoryde system altında klasör açtım makineye okuma yazma izni verdim ama nafile yemedi bir türlüde yemiyor zaten bu gün pes ettim zaten şu 2008 ve r2 arasında gidip geldim tam oturmadı bazı ürünler hangi sistemde çalışacak tam anlamıyla çözülmedi dpm2010 windows 2008 de kurulamazken en azından ben kuramadım ama 2008r2 de çatır çatır kurdum sıkıntısız sccm nin r2 sine kadar kurulum yaptım r3 kurmaya başladığımda r2 kur diyor yav zaten r2 kurmuşum çalışıyor yok kardeşim kurmamışım sanki bana bu paketi yükle diyor acayip garip bir şekile kasıp duruyorum bu ara.....

 
Gönderildi : 24/02/2011 01:16

(@ibrahimOZCAN)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşım ben problemi çözdüm wsus ve sccm' i kaldırdım ve sccm 'i kurdum hiç bir ayar yapmadan wsusuda kurdum ve ardından wsus ta hiç birşey yapmadan gerekli işlemleri yaptım sccm 'de computerlar geldi ve sonra wsus'u çalıştırdım.Daha önce ki veritabanını kullandığı için herşey eskisi gibi geliyor .Şu anda sağlıklı bir şekilde çalışıyor.sanada kolay gelsin.Loglarını  paylaşırsan sanada yardımcı olmaya çalışırım.

 
Gönderildi : 24/02/2011 15:39

(@cemengin)
Gönderiler: 923
Noble Member
 

eyvallah hocam da wsus'u sccm nin üzerinemi kurdun ? çünkü benim zaten ortamımda çalışan bir wsus var. ortamdaki wsus kaldırıp sccm yi kurup sccm nin kurulu olduğu makinaya wsusmu kurayım dersin yada ortamdaki wsus ile entegre etmenin yollarınımı arasam ?

 
Gönderildi : 25/02/2011 02:03

(@ibrahimOZCAN)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Evet sccm ve wsusu kaldır ve önce sccm 'i daha sonra wsus'u kur.Wsus'ta hiçbir ayar yapmadan çalıştırmadan sccm'de ayarlarını yap .Gerekli ayarları yaptıktan sonra bütün gerekli collectionlar geliyor.Zaten wsusu çalıştırdığında wsusta hiçbir değişiklik olmayacak kaldırmadan önce ki gibi gelecek .Dolayısıyla problemin çözülmüş olacak.

 
Gönderildi : 26/02/2011 23:40

Paylaş: