Forum

dpm 2010 agent kur...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

dpm 2010 agent kurulumu

9 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
295 Görüntüleme
(@cemengin)
Gönderiler: 923
Noble Member
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar merhaba sistemlerde değişiklik yapıyorumda dpm2007 den dpm2010 geçirdim güzelde oldu baya hızlı çalışıyor. fakat 2 sorunum varda


 


1 sorun  sql server olan makinadaki eski agenti kaldırdım yeni agenti kurduğumda


 


The protection agent operation failed because it could not access the protection agent on makinaadi.domain.com.tr. makinaadi.domain.com.tr may be running DPM, or the DPM protection agent may have been installed by another DPM server. (ID 302 Details: )


 


hata veriyor   eski sürüm var diyor ama kaldırdım eski agenti prgoram filestende sildim ama bir tülü yüklemedim. manuel kurdum bu seferde hata verdi bağlantı kuramıyorum erişemiyorum firewall var diye hatalar veriyor. sanırım tam silinmedi eski versiyon bunu silmenin başka bir yolu varmıdır fazla kasmıyorum çünkü şirket databasesi bir sorun olmasın diyorum.


 


2. sorun ise şirkette hyper-v1 server var onda ki guest işletimsistemlerini alayım dedim öncelikli olarak dc var sanalda çalışan onu alayım diyorum  önce ok veriyor sonra onada fail veriyor 


 


The replica of Microsoft Hyper-V \Backup Using Child Partition Snapshot\Makinaadı on hyper-v.domain.com.tr is inconsistent with the protected data source. All protection activities for data source will fail until the replica is synchronized with consistency check. You can recover data from existing recovery points, but new recovery points cannot be created until the replica is consistent.


For SharePoint farm, recovery points will continue getting created with the databases that are consistent. To backup inconsistent databases, run a consistency check on the farm. (ID 3106)


DPM encountered a retryable VSS error. (ID 30112 Details: VssError:The writer experienced a transient error.  If the backup process is retried,
the error may not reoccur.
 (0x800423F3))


neler yapmam gerekir sizce nasıl bir yol izlemeliyim..

 
Gönderildi : 02/02/2011 17:05

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3039
Illustrious Member
 

Merhaba;


birinci soru için Claim Ownership of the Computer işlemini gerçekleştirmen lazım. SQL server DB si halan daha diğer dpM sunucusu tarafından korunduğunu varsayıyor.


http://www.fakaonline.com/?p=1242


yukarıdaki makaleyi incelemeni öneriyorum ki yaşanılmış bir durumdur.


 


HyperV ileilgili olan sorun için Prerequisite Paketlerini yükledin mi ?


 

 
Gönderildi : 02/02/2011 20:13

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3039
Illustrious Member

(@cemengin)
Gönderiler: 923
Noble Member
Konu başlatıcı
 

vallaha abi o anlattığın bu toplu hotfix kurulumlarını yaptım yapmadan önce malum hatayı veriyordu artık o malum hatayı vermiyor ama create group oluştrabiliyorum yüklemeden öcne create group oluşturamıyordum.


 


hypr-v ilk sürüm  ben bu paketleri hyper-v sunucuma yükledim sanalda çalışan makinalara yüklememen gerekiyor dogru anladım dimi hocam burda yanlışlık yok sanırım.


 


2. si ise eski versiyonu hala görür demişiniz ve Claim ownership of the computer bu işlemi bana önerilerde bulundurmuyor bu yüzdende yapamıyorum benu kendim manuel yapabilme şansım varmıdır zaten kurulum bile yapamıyorum artık 🙂

 
Gönderildi : 02/02/2011 21:19

(@cemengin)
Gönderiler: 923
Noble Member
Konu başlatıcı
 

fatih hocam ben eski versiyonu bir şekilde serverden silemezmiyim başka bir yöntemi yokmudur.

 
Gönderildi : 02/02/2011 21:24

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3039
Illustrious Member
 

Agentları unistall edip, tekrardan yeni Agent yükleyerek yapabilirsiniz. Ama buna gerek yoktur. Probleminiz çok basit bir şekilde çözüme kavuşacaktır. bunun haricinde DPM agentları update edip, güncelleyebilirsiniz.

 
Gönderildi : 03/02/2011 01:21

(@cemengin)
Gönderiler: 923
Noble Member
Konu başlatıcı
 

vallaha hocam sql serverin agentini manuel unistall etmeme rağmen halen daha bu sistemde eski versiyon var kuramam diyor ama ben bir şekilde manuel kuruyorum bu seferde iletişime geçmiyor bu neden olur hala anlamış değilim program filestende siliyorum registiryde allaç pamuğuna çevierdim baktım sildim yeniden yüklemeye çalıştığımda yüklenmiyor.


 


 


Check the following to troubleshoot this issue:
1) If the agent is not installed on domain.com.tr, run DpmAgentInstaller.exe with this DPM computer as a parameter. For details, see the DPM Deployment Guide.
2) To attach the computer correctly to this DPM server, run the SetDpmServer tool on the protected computer.
3) If the computer is protected by another DPM server, or if the protection agent has been uninstalled, remove the protected data sources on this computer from active protection. Then, remove the entry of this computer from the Agents tab in the Management task area.
4) If domain.com.tr is a workgroup server, run SetDpmServer with the -UpdatePassword flag on the protected computer and Update-NonDomainServerInfo.ps1 on the DPM server to update the password.
5) If the DPM server and the protected computer are not in the same domain, ensure that there is a two-way trust setup between the two domains.


 


sanal makina yani hyper-v li makinanın agentini kaldırdım yeniden yükledim şimdi tekrar denicem bakalım o ne yapacak

 
Gönderildi : 03/02/2011 12:09

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3039
Illustrious Member
 

Merhaba;


Protected bilgisayar üzerinde dpm local gruplar oluşturur. Bu gruplar içinde DPM sunucusu üye durumdadır. Bu grupları kontrol etmeni ve eski DPM sunucusu varsa kaldırmanı ve el ile yeni DPM sunucusunu dahil etmeni önereceğim.

 
Gönderildi : 04/02/2011 02:58

(@cemengin)
Gönderiler: 923
Noble Member
Konu başlatıcı
 

vallaha fatih hocam heryere bakmıştım technette bakmadığım yer kalmamıştı ama helal olsun sana sorunu çözdüm sql sunucusundaki  benim grup lara bakmak hiç aklıma gelmemişti teşekkür ederim buda bir tecrübe oldu saolasın.

 
Gönderildi : 04/02/2011 11:39

Paylaş: