Forum

Data Protection Man...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Data Protection Manager (DPM) Demo

5 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
404 Görüntüleme
(@ErenSARISALTIK)
Gönderiler: 890
Noble Member
Konu başlatıcı
 

DPM i hala anlamadım diyen varsa, bu demo çok işe yarayacak.. 🙂

 

http://www.microsoft.com/windowsserversystem/dpm/evaluation/demo/default.html

 

 
Gönderildi : 23/06/2010 15:18

(@rahmidilli)
Gönderiler: 2458
Famed Member
 

Teşekkürler. Güzel çizmişler 🙂

 
Gönderildi : 23/06/2010 16:07

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Batman'e rakir Data Protection Man =) Teşekkürler, güzel bir paylaşım.

 
Gönderildi : 25/06/2010 13:01

(@erdemcilingiroglu)
Gönderiler: 2205
Noble Member
 

Güzel bir çalışma olmuş. Paylaşım için teşekkürler.

 
Gönderildi : 25/06/2010 14:40

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba ;


Demo içeriğinde DPM yazılımı için örnek verilmiş ama aslında demoda bahsedilen yedekleme teknoloji seçimi ve geri dönüş amacımız.


Dikkat ettiyseniz yedek verilerine ihtiyaç olduğu zaman uzaklardan bir araç bir çanta ile birlikte geliyor. Bu çanta içinde bizlerin yedek verileri var ve yedeklerimiz bir KASET içinde. Yedek verilerine ihtiyaç duyulduğu zaman geri getirilmesi uzun sürmektedir. Demo içinde slow-slow yazmasının nedenide budur. Demo içinde, Kaset tabanlı yedekleme teknolojisi için güzel bir örnek verilmiş.


DPM ve beraberinde Microsoft eski zamandan beri disk tabanlı koruma teknolojisini önermektedir. Günümüzde yeni olsada bir çok firma artık disk tabanlı korumaları öneriyor.


Disk tabanlı korumalar, kaset tabanlı korumalara göre çok hızlı ve maaliyeti düşük olan teknolojilerdir. Yedekleme sunucusu ile sürekli olarak bir iletişim içinde olduğu için, verilerimize ihtiyaç duymuş olduğumuz zamanda hızlı bir şekilde geri getirme şansımız bulunmaktadır. Demo sonunda zaten bundan bahsediliyor ve Disk tabanlı koruma teknolojisinin faydaları aktarılıyor.


Elbetteki iki teknolojiyi seçmek için farklı nedenlerimiz vardır. Bu kötü senaryolar yaşanılsa bile bir çok firmanın seçimi Kaset tabanlı çözüm olabilmekte. Bu ihtiyaç kısa zaman içinde bitecek gibi görülmüyor.


Kaset tabanlı koruma seçimini disk tabanlı koruma seçimine göre neden seçmeliyiz? Sorusu önem kazanıyor.


Eğer amacımız sahip olduğumuz verileri şirket dışına çıkartmak ve veri güvenliğini sağlamaksa, Disk tabanlı korumalar bu işlemleri gerçekleştiremiyor. Çünkü disk tabanlı korumalar sürekli olarak yedekleme sunucusu ile iletişim istemektedirler. Ama kasetler böyle değil.


Yedek Kasetlerimizi, Şirket networkünden çıkartıp güvenli bir yerde yıllarca saklayabiliriz.


Zaten tekrardan belirtiyorum dikkat ettiyseniz kasetler uzak bir lokasyondan arab ile getiriliyor. Bu uzak lokasyonda bizler için önemli. Çünkü biliyorsunuzki Kaset teknolojileri, disk teknolojileri gibi güçlü bir mimariye sahip değillerdir.


Kasetler, sahip oldukları teknoloji gereği hassas ve çok çabuk bozulma ihtimali olan ürünlerdir. Bu etkenleri düşününce saklama koşullarınıda amacımıza göre eklememiz gerekecektir. Ve bu noktada Kaset tabanlı koruma gerçekleştireceksek seçimini yapacak olduğumuz yazılım ayrı bir önem kazanıyor. Uzak lokasyona gönderecek olduğumuz veriler bizler için önemliyse Kasetlerimizin şifrelenmesi ayrı bir önemli nokta ve bu noktada yedekleme yazılımının yetenekleri tartışılmalıdır. Bir diğer yetenek olarak sıkıştırma yeteneği sorgulanmalıdır. Çünkü kasetler, diskler gibi esnek veri havuzları değillerdir.


Bu demo Dpm2006 için gerçekleştirilmiş. Dpm 2006 yazılımı Dpm2007 ve Dpm2010’ un gelişiminde ciddi rol oynadı. Neler yeni geldi, bu geçen zaman içinde yazmak ile bitmez. Dpm2007 ile birlikte tanışmış olduğumuz Disaster (Felaket ) senaryoları gelişti. Uzak noktaya artık bir kaset yollayıp, veri güvenliğini sağlamaktansa, artık uzak bir noktaya Wan hattı üzerinden bir disaster site kurup, bu disaster site içine ikinci bir DPM sunucusu kurup, yedek verilerinin WAN üzerinden aktarılması gerçekleştiriliyor. DPM 2010 için bu özellik biraz daha yetenekli bir hal aldı. Dpm 2007 yazılımında olmayan Switch Protection Grup özelliği bu ihtiyaca yeni bir boyut ve performans artısı getirdi. Disaster site arasındaki data replikasyonu 1 saate kadar düşürüldü. Wan optimizasyonu daha sağlıklı. İlerleyen zamanlarda bu teknoloji için detaylı paylaşımlar yapmaya hazırlandığımı bilmenizi istiyorum.


Yazımı bitirmeden önce aşağıdaki tabloyu incelemenizi ve DPM2007 ile DPM2010 arasındaki farkları, Felekat senaryoları ve performans için ne gibi değişiklikler geldiğini görmenizi istiyorum.


Ve bu yazımı özetliyorum ki linkteki demo 2006 yılından kalmakta olup artık yeni yetenekler için yeni demoların yapılması vaktinin çoktan geldiğini belirtiyorum.


dpm2010versiyondifr

 
Gönderildi : 11/08/2010 17:22

Paylaş: