Forum

storage performans
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

storage performans

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
585 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Storage tarafında performans ile ilgili merak ettiğim konular var . Elbette bu  sunucu uzerindeki uygulama vs performansa etkisi oluyor ama bunları bir kenara atıp sadece storage bolume odaklanıp storage tarafında bir sorun varmı alışması yapmak için öğrenmek istediğim noktalar var.

performans sorunu olup olmadığını storage uzerindeki ekrandanmı öğreniriz . burada bir sorun görülmüyorsa kesin storage diyebilirmiyiz. yada her storage markasında I/O değerlerini görebiliyormuyuz. storage üreticisinin bu cihazdan alabileceğin I/O denildiğinde ben bu değeri nereden nasıl görebilirim. mesela sanal tarafa 3 tane raid 5 ekledim. I/O dğeri bölünüyormu söylenen değer hangi bölümden nasıl görülür. son kullanıcı her değere ulaşabilirmi ? gibi yada bilmediğim başlıklarla birlikte işin özü ne nedir nereye nasıl hangi adımla bakmalıyım.

 
Gönderildi : 08/02/2018 01:48

(@barbaroskuscular)
Gönderiler: 186
Estimable Member
 

Merhaba,

VeeamOne kullanıyoruz. Datastore Write Latency ve Datastore Read Latency için otomatik oluşturulan rule var.

Datastore Write Latency: 100 milisecond warning 250 milisecond Error
Datastore Read Latency: 150 milisecond warning 250 milisecond Error

Baz alabileceğiniz ortalama değerlerdir.  Her datastore için önerilen max. vm sayısı ise 16.

Saygılarımla,

 

 
Gönderildi : 08/02/2018 02:09

(@AydinOnmez)
Gönderiler: 57
Trusted Member
 

Selamlar,

EMC extremeio ve 3 par kullanmış idim bu cihazların kendisine ait management yazılımları üzerinden IO read latency ve write latencyleri performans sorunu oldukça izliyorduk, anlık grafikler halinde size bilgi veriyor, açıkçası 1 storage'a şu kadar sunucu atanabilir diye bir şey diyemem ama sonuçta storage bir kapasitesi var, verebildiği IO miktarı, sizin de kullandığınız storage ünitesinin bu tarz tooları vardır oradan izleyebilirsiniz. 

Birde 10 TB lık lune lar veriyorduk vmware de thick de %70-80 doluluğu geçmemesine dikkat ediyoruz, best practicelerden. 

 

 
Gönderildi : 08/02/2018 03:59

Paylaş: