Forum
Merhaba Arkadaşlar;
şirkete ait yurt dışında bir ülkede 4 lokasyon var. 1 lokasyonu merkez 3 lokasyonu şube yapacağız. 3 lokasyonda toplam 40-50 bilgisayar var. Merkez olacak lokasyonda 70 bilgisayar var. bütün lokasyonlar file sharing olarak departmanlar arası kısıtlama olacak. File sharing de yapılacak olanlar sadece office dosyaları paylaşımı yapıyorlar.
düşücem 3 lokasyona ufak bir NAS almak sonra günlük veya haftalık 3 lokasyonun yedeklerini merkez bölümde toplamak. ve 3 ay yedekleri veya 6 ay saklamak.
tabi şirket için maliyette önemli.
Şİrkette networkde
hp 1920 24 port switch var
fortigate firewall var.
Fiber olarak 10 Mgbit 2 adet internet var biri yedek. (ülkeye göre yurt dışındaki en iyi seçenek)
Sorularım;
1) 3 lokasyona hangi marka ve hangi model NAS almalıyım ?
2) merkez lokasyona hangi marka ve hangi model NAS almalıyım ?
3) NAsıl bir yapı kurmalıyım ?
Ayrıca bütün şubelerde minumum 50-60 İP kamera var ve samsung NVR var. Samsung NVR'lar 30 gün kayıt yapıyor üzerlerinde 4 TB disk var.
Sorularım;
1) 30 gün kayıt tuttugu için bu kayıtları 60 güne nasıl çıakrtabilirim.
2) 3 şubenin 30 günlük kayıtlarını merkez şubede nasıl toplayabilirim.
3) hangi NAS markasını ve modelini kullanmalıyım ve yedekleme yazılımı olarak ne kullanabilirim.
4) yukarıda düşündüğüm plan içerisinde uygulayabilirimiyim.
Şimdiden teşekkür ederim.
Sorularınıza kısaca cevap vermeye çalışıyorum.
Sorularım;
1) 30 gün kayıt tuttugu için bu kayıtları 60 güne nasıl çıakrtabilirim.
Samsung DVR üzerinden düzenleyebilirsiniz bunu. Tabi şu an kullanmakta olduğunuz hdd yetmeyebilir. HDD takviyesi gerekebilir. Bunu tedarikçiniz ile iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.
2) 3 şubenin 30 günlük kayıtlarını merkez şubede nasıl toplayabilirim.
NAS cihazlarınızdan yedekmleme çzeliğini aktif ederek; yada yedek toplanan sunucuda senaryo oluşturulup yapılabilir.
3) hangi NAS markasını ve modelini kullanmalıyım ve yedekleme yazılımı olarak ne kullanabilirim.
Qnap, Synology, Sgate gibi öncü markalar tercih edilebilir. Artı Synology ile kamera kayıtlarınını da saklayabilirsiniz.
4) yukarıda düşündüğüm plan içerisinde uygulayabilirimiyim.
Uygulanabilir gibi görünüyor. IP Kameralarınızı direk NAS üzerinde de saklayabilirsiniz. Eğer bunu bir deneyelim. Olur mu olmaz mı aldıktan NAS cihazları aldıktan sonra sıkıntı yaşarmıyım diye tereddütleriniz varsa Kendi NAS Sunucunuzu Oluşturmak İster misiniz? makaleyi okuduktan sonra ister oluşturduğunuz deneme yapı üzerinden isterseniz de NAS cihazı alarak devam edebilirsiniz.
Kolay gelsin.
Kişisel bir olay
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. acaba hangi modeli önerirseniz ?
1. Sırada Synology 2. Sırada Qnap öneririm; ama imkanınız varsa test ederek hangisi size daha iyi hitap ediyor onu seçebilirsiniz. Mutlaka birbirlerinden artısı eksisi olacak önemli olan sizin işinizi görmesi.
Kişisel bir olay
1. Sırada Synology 2. Sırada Qnap öneririm; ama imkanınız varsa test ederek hangisi size daha iyi hitap ediyor onu seçebilirsiniz. Mutlaka birbirlerinden artısı eksisi olacak önemli olan sizin işinizi görmesi.
Model olarak önerebileceğiniz bir şey varmıdır ?
Merhaba,
Aranılan özelliğe göre seçim yaparak model belirleyebilrisiniz.
https://www.synology.com/en-global/products
1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.