Forum

Hyper-V İçin S...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Hyper-V İçin Storage

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
364 Görüntüleme
(@aytacarslan)
Gönderiler: 799
Noble Member
Konu başlatıcı
 

 Merhabalar storage konusunda çok bilgisizim ve bu zamana kadar sunucular üzerindeki raid kartları ile bu işlerde yürüdüm. Şimdi ise kademeyi arttırmak istiyorum. 2 Adet hyper v sunucum var 4 adet guest os var. biri guest osları çalıştıran makine diğeri ise bu makinelerin senkronize edip anlık yedeğini almış olduğum makine. Storage olarak ne kullanmalıyım bu konuya nerden başlamalıyım nelere dikkat etmeliyim. Teşekkürler

 
Gönderildi : 26/02/2015 19:59

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33008
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba,

Çok geniş bir konu, bence bunu forumdan değil storage satıcılarından öğrenin. Yani HP, Dell gibi ürün satan bir kaç firma çağırın ve size gelip anlatsınlar. Yanlış anlamayın üşenmek değil ama gerçekten yüzme bilmiyorum ama okyanusta yüzeceğim dediğiniz için forumdan alacağınız bilgiler size çok zaman kaybettirir.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 27/02/2015 00:01

(@aytacarslan)
Gönderiler: 799
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Üstad böyle derinlemesine değilde mesala bu storage lar sunuculara takılan 10g fiber bağlantılarlamı makinelere bağlanır yoksa ağ üzerinden iscsi gibimi gibi temel ve basit şeylerden başlamak istiyorum. Gelen arkadaşlar genelde kendi ürünlerinie kendilerine uygun gelecek modelleri tavsiye ve dikte edip gidiyorlar.

 
Gönderildi : 02/03/2015 20:44

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18029
_
 

Bunlarda sas, fiber ve iscsi bağlantısı yapılabilir. Cihaza göre değişmekte birlikte genelde mimari budur. Bir çok ürün aslında genelde standart değerki kullanıcıya sunar çok az farkları olabilir. Bu farklar zaten çok can alıcı ise ya fiyat farkı vardır yada bir sonraki üründe bu özelliği diğer ürünler telafi eder. Ben storage alacak olsam ülkedeki desteği, hızlı desteği ve ürünü iyi bile bir desteği tercih ederdim. Tüm veri artık burada olacağı için burası çok önem arz edecektir.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 02/03/2015 22:24

Paylaş: