Forum

Kurumsal Projeler i...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Kurumsal Projeler için Veritabanı Tasarımı

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
506 Görüntüleme
(@BakiAbaci)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Günümüzde yazılım firmaları Object-oriented programming (OOP) kullanarak nesnel programlamayı benimsediler ve her firma kendince projeye başladığında olabildiğince esnek kod yazmaya çalışıyor.Ben farklı bir noktaya değinerek yazılan bir projede veritabanı tasarlamak için dikkat edilmesi gereken kurallar, uluslararası kabul edilmiş standartlar var mı bunu öğrenmek istiyorum. Database tarafında tanımlamaları ve yapıyı gerçek anlamda düzgün yapabilmek için nasıl analizler yapıp işe koyulmak gerekir ?

Teşekkürler.

 

 

 
Gönderildi : 30/04/2018 19:42

(@BakiAbaci)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim güzel cevabın için abi,

1. Peki verileri kategorilendirerek birden çok tabloda tutmak mı daha mantıklı, yoksa olabildiğince az tabloda tutmak mı daha iyidir? Verileri tutarken olabildiğince esnek bir yapı kurulması herkesin hayalidir. Kastetmek istediğim şudur bir raporlama yaparken bile oluşturacağımız sorgudaki join sayısının artmasını istemeyiz, bu tarz bir durumla karşı karşıya kalmak hoş olmayabilir.

2. Sorumu biraz daha değiştirirsem OOP programlamada nasıl Design pattern'ların kullanımında bazı kurallar geçerliyse SQL'da bu tarz kuralları var mı ? 🙂

 
Gönderildi : 01/05/2018 20:16

(@birolaydugan)
Gönderiler: 867
Prominent Member
 

logonun altyapısını kesinlikle baz alabilirsin , 15 yıldır sektördeyim , kusursuz diyebilirim .

 
Gönderildi : 02/05/2018 00:58

Paylaş: