Forum

sql database space ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

sql database space sorunu

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
4,236 Görüntüleme
(@ali_koca)
Gönderiler: 668
Noble Member
Konu başlatıcı
 

 

merhaba

aşağıda kırmızı ile işaretlenen alanı in percent yapsam ne olur  in megabyte yapsam ne olur

2) in percent  veya  in megabyte  yapsam neye göre sayı vereceğim

3) buraaki kırmızı ile işaretlenen alanlara göre benim ne yapmam lazım

 

 
Gönderildi : 24/04/2018 19:48

(@BakiAbaci)
Gönderiler: 20
Eminent Member
 

Merhaba,

1.Başlangıç boyutunda Database'i oluşturduğunuzda kaç mb olarak oluşturmak isterseniz ona göre bir değer vermelisiniz.(Initial Size)

2.Veritabanına veri işledikçe datanın boyutunu artırdıkça Server arka planda otomatik olarak databae boyutunu artıracaktır. (Autogrowth)

   a. In Percent'e olarak ayarlayıp değer verirseniz boyut artıkça % olarak büyüme sağlanacaktır. Ör: Database boyutu 500mb olduğunda doldu. Dolmaya yaklaştığında boyutu otomatik olarak artacak 550mb'a çekilecektir.

   b. In Megabyte olarak ayarlayıp değer verirseniz boyut arttıkça mb olarak büyüme sağlanacaktır. Ör: Database boyutu 1000mb olduğunda doldu. Değere 15mb verdiğinizi varsayarsak dolmaya yaklaştığında boyutu otomatik olarak artacak 115mb'a çekilecektir.

 

Percent'de kullansanız Megabyte'da kullansanız çok küçük değerler vermemek akıllıca bir hareket olacaktır. Veri akışının yoğun olduğunu düşünürsek veri akışını karşılmaya çalışan sistem çok sık büyütme işlemi gerçekleştirirse ister istemez bir yavaşlık hissedilebilir.

 

İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 25/04/2018 13:51

(@ali_koca)
Gönderiler: 668
Noble Member
Konu başlatıcı
 

merhaba

loglarda primary is full uyarısı vardı. peki bu dügün çalışıyor ise niye primary is full demiş olabilir. sonuçt otamatik artmıyormu

 
Gönderildi : 26/04/2018 11:45

(@caglarozenc)
Gönderiler: 247
Reputable Member
 

Selamlar, 

Initial Size (MB) bölümünde veritabanın oluşturuken kaç MB ile oluşturacağınız belirtirsiniz. Filegrowth bölümünde ise MB yada yüzde olma durumunu sizlere şu şekilde açıklayayım.

%10 olması durumunda, veritabanın boyutu 10 GB olması durumunu düşünürsek, büyüme oranı 10 GB'ın yüzde 10'u kadar olacak. Yani 1 GB kadar büyüme alanına ihtiyaç olacak. Data File için 512 MB verdiğinizi verdiğinizi varsayarsak 1/2 GB boyutunda bir alana ihtiyacınız olacak. Bu büyüme oranlarını 10GB'da değilde daha büyük veritabanları boyutlarında değerlendirirseniz disk büyümeniz ciddi boyutlara ulaşabilir. 

Burada büyümeyi etkileyen bir diğer durum ise veritabanının recovery mode seceneğinin ne olduğudur. Eğer ki Full recovery mode'a sahip ise, belirli durumlarda Log backup alınması log dosyasının aşırı büyümesini engelleyici olacaktır. 

 

 
Gönderildi : 26/04/2018 12:20

Paylaş: