Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

SSRS Hata

2 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
754 Görüntüleme
(@GamzeULAS)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 

SSRS' te ilk defa rapor hazırlıyorum.Table içine datasetten field attığımda sonuç getiriyor ancak expression yazmak istediğim de hata alıyorum.Bir yerde eksik birşey mi yaptım yoksa expression mı yanlış anlayamadım.

Yardımcı olabilir misiniz ?

Hata : An error has occurred during local report processing. The definition of the report 'BankReport' is invalid.The Value expression for the text box 'Textbox14' has a scope parameter that is not valid for an aggregate function.The  scope parameter must be set to a string constant that is equal to either the name of a containing group, the name of containing data region, or the name of a dataset.

expression : =Count(Fields!methodName.Value,"ComplateOrder.ashx")

 

Teşekkürler,

İyi Günler

 
Gönderildi : 29/06/2017 17:32

(@GamzeULAS)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Yavuz Bey,

 

Çok teşekkür ederim hata düzeldi, ancak experssionlarda sürekli sıkıntı yaşıyorum.

Örnek olarak kısaca ; MSSQL' de yaptığımda SELECT brand + ' ' + model,COUNT(*) AS MarkaModel from Table dediğim de mesela gelen sonuç ;

BMW SERIES    14
KIA CERATO     11

marka modeline göre sayısını doğru alıyorum. Bunu SSRS' de yapmak istediğimde table oluşturdum ilk sütunuma datasetimin içinde grupladığım marka model fieldımı koydum ikinci sütunuma hangi markadan ne kadar olduğunu bulabilmem için expression oluşturdum. Ancak bütun markalara aynı sonucu veriyor, toplam sütun sayısını yani.

=Count(Fields!MarkaModel.Value, "GrupMarkaModel")

BMW SERIES    7
KIA CERATO     7

Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekli, expressionlarla ilgili detaylı bir kaynak var mı ? Sizin makalelerinize baktım ama cevap bulamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim.

 

İyi Günler.

 
Gönderildi : 29/06/2017 21:06

Paylaş: