Forum

SQL e çoklu ba...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SQL e çoklu bağlantı

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
912 Görüntüleme
(@omerseckin)
Gönderiler: 56
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar.

sql server 2008 de database im var.  bu database e yaklaşık 20 kullanıcı bağlı olarak çalışıyor. diyelimki ana server ım da problemim oldu. server ı restart etmek zorundayım. server restart olunca bağlı kullanıcılar işleme devam edemiyor. veya network te bir problem olunca da bağlantı koptuğundan program kırılıyor... bunu önlemek açısından şöyle birşey yapabilir miyiz. clientler ın bilgisayarına sql ü kurup ana serverdaki sql'e  otomatik olarak veriyi gönderebilirmiyim.

 

bu konuda yardım alabilir miyim.

teşekkürler

 

 
Gönderildi : 11/01/2017 17:39

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4301
Co-Helper
 

Ana server dan kasıt nedir AD ise bu durumda normaldir. AD bulunan ortamda kapanmaması gerekir. Bunu aşmak için sa gibi SQL üzerinde user authentication yapabilirsiniz. Network trafiğinin durması yine sorun demek. Bu tip çözümler yerine sorun oluşturan noktaları çözmeniz doğru olan. Sunucu denilen şeyin çalışma halinde restart ihtiyacı normal bir durum değil. Belirttiğiniz kusura bakılmasın kulağı tersten tutma 🙂 çözüm değil bir aşma yöntemi olabilir ama bu ortamda 20 sql sunucu olması demek bunların db replikasyonu sql sunucuyu daha fazla yorar. 

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 12/01/2017 00:26

(@omerseckin)
Gönderiler: 56
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

merhaba,

 

ben sadece örnekleme yaptım. ihtimallerden bahsettim. örneğin sql server ın yüklü olduğu pc de bir update işlemi gerçekleştiğini düşünün. böyle bir durumda server ın restart edilmesi gerekebiliyor. networkteki problem içinde örnekleme yaptım. benim öğrenmek istediğim şey, bu tür durumlarda program kırılmalarını engellemek için ne yapmam gerektiği konusunda bilgi almak. diğer konuları kusura bakmayın ama bende biliyorum 😀

 
Gönderildi : 12/01/2017 12:31

(@hakankaplanoglu)
Gönderiler: 482
Honorable Member

Paylaş: