Forum

SQL yedeklerin sili...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SQL yedeklerin silinmesi

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
632 Görüntüleme
(@birolaydemir)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

SQL server tarafından otomatik alınan yedekler belli periyotla silinmektedir. SQL serverıın yaptığı bu silme işlemi nasıl bir işlemdir. silinen bu dosyalar geri getirilebilirmi.

Birol Aydemir 

 
Gönderildi : 27/12/2016 20:04

(@birolaydemir)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Evet job 4 haftalık periyotla düzenli olarak siliyor ve bunu biz planladık. bizim amacımız silme süresini uzatmak değil. bizim öğrenmek istediğimiz job tarafından silinmiş bir bilgi geri getirilebilirmi bu mümkünmüdür. örneğin shift del yaparak silinmiş bazı dosyalar yada formatlanmış diskteki bilgiler geri getirilebiliyor. komut isteminden yada yardımcı programlarla bu iş yapılabiliyor. Ancak SQL job un yaptığı işlem bir SİLME işlemimidir. Eğer silme işlemiyse bu dosyalar geri getirilebilirmi. Bunu hacklenen dosyalar için soruyoruz. burada mevcut datalar şifrelenmiş ve görünen yedekler içi boşaltılarak silinmiş. geri getirsenizde boş olarak geliyor. bizim öğrenmek istediğimiz şifreleyen kişinin sildiği yedekler yerine sql in 4 haftalık periyot öncesine ait SQL tarafından silinen datalar geri getirilebiliyormu.

Teşekkürler. 

 
Gönderildi : 28/12/2016 21:37

(@birolaydemir)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

SQL in silinenleri geri getirme özelliğinin olmadığını biliyorum. SQL geri getirirmi diye sormak istememiştim sanırım yanlış aktardım. Kalıcı olarak silinen dosyalar 3. parti yazılımlarla geri getirilebiliyor. SQL Job un yaptığı silme bildiğimiz bir silme işlemimidir. SQL Job un sildikleri 3. parti yazılımlarla yada bilgisi kuvvetli birileri tarafından geri getirilebilirmi.

Yani SQL JOB a 4 haftalık periyotla sakla diyoruz ve bu hep son 4 haftayı saklıyor, öncesini siliyor. Silinen bu dosyalar BAŞKA bir yöntemle geri getililebilirmi.

iyi çalışmalar

 
Gönderildi : 29/12/2016 16:48

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18030
_
 

Günümüz teknolojisinde tabiri caiz ise ölü diskten veri alıyorlar. Durum bu kadar önem arz ediyorsa yedekleri enycript olarak alabilirsiniz.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 03/01/2017 01:10

(@turancoskun)
Gönderiler: 4100
Üye
 

Yani SQL JOB a 4 haftalık periyotla sakla diyoruz ve bu hep son 4 haftayı saklıyor, öncesini siliyor. Silinen bu dosyalar BAŞKA bir yöntemle geri getililebilirmi.

iyi çalışmalar

merhaba,

silinen dosyalar geri getirilebilir.

ancak 3.party farklı algoritmalara sahip uygulamalar ile bu durumu zorlaştırmanız mümkün.

diskwipe, eraser veya killdisk önerilebilecekler arasında.

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 03/01/2017 02:08

Paylaş: