Forum

MS SQL Server Otoma...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

MS SQL Server Otomatik Yedekleme Hatası

3 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
1,690 Görüntüleme
(@mehmetugur)
Gönderiler: 267
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Job oluşturulmuş otomatik yedekletirmede, job historiye bakmam sonucu aşağıdaki mesajı veriyor. Konuyu diğer forum sitelerinden araştırdım fakat tam olarak çözüme ulaşamadım. Sizce çözüm ne olabilir 

Message
The job failed. Unable to determine if the owner (ServerAdi) of job Yedekleme_Gunluk.Subplan_1 has server access (reason: Could not obtain information about Windows NT group/user 'ServerAdi', error code 0x54b. [SQLSTATE 42000] (Error 15404)).

 
Gönderildi : 25/10/2015 18:30

(@mehmetugur)
Gönderiler: 267
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

 

Sql server agent servisini, log on user'ını domain den bir user atayarak deneyebilir misiniz

 

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Fakat alanı yazılım olan biri olarak, dediğiniz tam anlamadım biraz daha açabilirseniz memnun olurum. 

 
Gönderildi : 26/10/2015 20:03

(@mehmetugur)
Gönderiler: 267
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Sql server configration manager'da, Sql server agent hizmetini çalıştıran kullanıcıyı domain kullanıcısı veya lokaldeki bir yönetici hesabı olarak seçin

 

Hocam şuan "Log On As" kısmında kullanıcı var. Bu kullanıcı aynı zamanda "SQL Server(MSSQLSERVER)" alanında olan aynı kullanıcı. 

Kullanıcı değiştirmek istediğimiz "Searc Result" alanına baktığımda yazan kullanıcı yok Administrator. Kullanıcı yerine bunu atamak aklıma geldi. Fakat yine olmazsa eski kullanıcısına getiririrm diyebileceğim eski kullanıcı adı yok. Sistem, kendi sistemim olsa sıkıntı yok, bozulsun derim. Tersi olduğu için müdahale edemedim.

 
Gönderildi : 28/10/2015 14:32

Paylaş: