Forum

inner join ile yavr...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

inner join ile yavru tablodaki tek satırı çekmek

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
831 Görüntüleme
(@BahtiyarHisar)
Gönderiler: 11
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Bende "Sayfalar" adında ana tablo "SayfaResim" adında yavru tablo var. Bunları anasayfada göstermek istiyorum. Inner Join ile birleştirdim. Ancak yavru tabloya ait 3 adet resim varsa. Anasayfadaki sorgu bana 3 adet kayıt gösteriyor içerik metni aynı ama her satırdaki resim farklı oluyor. Ben sadece ilk resmin Anasayfada gösterilmesini istiyorum. Biri bana yapmak istediğimin doğru mantığını söylesin veya gidiş yolum doğruysa nasıl yapıldığını söyler misiniz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

 
Gönderildi : 19/08/2015 01:03

(@ilkerARSLANTURK)
Gönderiler: 10
Active Member
 

Merhaba

Yavru tablo tanımı süper olmuş 🙂

Inner join iki tablo arasındaki ortak değerlere sahip kayıtları getirir, left join ile tüm kayıtları getirin, ortak değere sahip 3 alanda gelecektir, İlk resmin gelme durumunu yazılımdan yapıyorsunuz sanırım, bir de böyle deneyin. Sorguyu da paylaşırsanız, ona göre fikir vermeye çalışalım. 

 

Mesela  http://www.cozumpark.com/forums/thread/502986.aspx  buna benzer bir soruda ben sormuştum. Otomatik Alan kolon olarak olduğu için satırları çoğaltıyor. Normalde bir fonksiyon yazıp top değerinden alırım fakat o zaman performans çok düşüyor. 

Zor bir soru oldu 🙂

 
Gönderildi : 03/12/2016 06:00

Paylaş: