Haberler

Google, Hangouts Uygulamasının Fişini Çekiyor

Google’ın anlık görüşme uygulaması Hangouts için yolun sonu göründü. Hangouts kullanıcıları sonraki süreçte Google Chat uygulamasını kullanmaya devam edebilecek. Detaylar haber içeriğimizde.

Google Hangouts
Google Hangouts

Google’un ücretsiz çevrimiçi görüşme ve mesajlaşma uygulaması Hangouts, tarihe karışıyor. Google, 2020 yılının Ekim ayında Google Chat’in herkese açık bir şekilde kullanılabilir olduğunu duyurmuştu. Sonrasında kullanıcılar isterlerse Google Hangouts’u kullanmaya devam ediyor, isterlerse de Workspace ile uyumlu bir çalışma için Google Chat’e geçiş yapabiliyorlardı. O süreç sona erdi ve artık tüm kullanıcılar Google Chat’e geçiş yapmak durumunda.

Google Hangouts kapanıyor

Google WorkSpace sayfasında yayınlanan bir gönderide Google Hangouts, 1 Kasım 2022’den itibaren tamamen Google Chat’e yükseltilecek başlıklı bir duyuru yayınlandı. Google tarafından paylaşılan bildiride taşıma işleminin son adımı olarak 1 Kasım 2022 tarihi işaret edildi. Bu tarihten itibaren Google Hangouts, web üzerinde Google Chat’e yönlendirilecek ve Hangouts’a artık erişim sağlanamayacak. Google Chat uygulamasının Workspace için daha iyi bir entegrasyon olduğunu belirten şirket, tek bir mesajlaşma çözümü üzerinden devam edeceğini söylüyor. Hangouts kullanmaya devam eden kullanıcılara 1 Kasım tarihinden önce verilerin dışa aktarılması konusunda detaylı bir e-posta gönderilecek.

Google Hangouts sunucularının tamamen kapatılma zamanı ise 2023 yılında gerçekleşecek. 1 Kasım itibariyle Google Chat’e yönlendirilecek olan kullanıcıların verileri de otomatik olarak Chat sistemine aktarılacak. Ancak manuel veri taşıma yapmak isteyen kullanıcılar bu tarihten sonra da verilerini yedeklemeye devam edebilecek. Ancak 2023 itibariyle tüm veriler tamamen silinecek. Google Hangouts’dan Google Chat’e geçiş konusunda Google Destek sayfasında bir rehber yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu