Forum

Sql server 2012 ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sql server 2012 üzerinde sadece backup alabilen kullanıcı oluşturma

3 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
360 Görüntüleme
(@TayfunKOC)
Gönderiler: 169
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

 

SQL server 2012 üzerinde sadece backup alabilen bir kullanıcı oluşturmak istiyorum.benim bildiğim/bulduğum db_backupowner diye bir yetki var ancak buda server roles altında mevcut değil.İnternetten araştırmalarım sonucunda yararlı bir şey bulamadım.Yardımlarınız rica ederim.

 

 Teşeküüler.

İyi Çalışmalar. 

 
Gönderildi : 14/04/2014 15:00

(@TayfunKOC)
Gönderiler: 169
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Yavuz Bey,

Kullanıcı işlemleri ile ilgili bir ön çalışma yapmıştım.Sizin bahsettiğiniz gibi user mapping bölümünden ilgili veritabanına db_backupoperatör rolü verilmesi gerekiyormuş.Ancak anlamadığım nokta user mapping ekranı altında ilgili db ye rol verirken aynı loginname için kabul etmiyor.Rol için farklı bir username girmemiz gerekiyor.Yani örneğin benim oluşturduğum login name tayfun olsun.User mapping bölümünden de ilgili db ye datareader yada db_backupoperator rolü verdiğimde username i otomatik olarak benim ilk başta login name kısmında belirttiğim tayfun kullanıcısını set ediyor,ancak kaydet dediğimde tayfun kullanıcısı zaten sistemde mevcut diye hata veriyor.Rol tanımında ki username mi değiştirdiğimde rolü tanımlayabiliyorum.Yani bir yetki ağacı gibi düşünürsek login name altında ki yetki verilen her db ye başka bir username tanımlamamız daki amaç ne olabilir?Bilginiz var ise bu konuda paylaşabilir misiniz?Yada konu ile ilgili bir makale var ise paylaşır mısınız?

 Teşekkürler.

İyi Çalışmalar. 

 

 

Merhaba

Yeni bir login oluşturup,, user mapping den db_backupoperator rolünü denedin mi? Hangi veritabanlarını yedek alacaksa, user mapping sekmesinden seçmelisin. 

 
Gönderildi : 14/04/2014 15:54

(@TayfunKOC)
Gönderiler: 169
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Çok teşekkür ederim Yavuz Bey.

 

İyi Çalışmalar. 

 

 

Sql de security konulu kitapları okumanı tavsiye ederim, bir bütün olarak bakılması gereken bir konu

Microsoft un e book'u Sayfa 57 de Security ile ilgili bölüm başlıyor

http://download.microsoft.com/download/f/f/6/ff62cae0-ce38-4228-9025-fbf729312698/microsoft_press_ebook_introducing_microsoft_sql_server_2012_pdf.pdf

Packpub ın Sql Security ile ilgili kitabı

http://www.packtpub.com/microsoft-sql-server-2012-security-cookbook/book

Apress ve Wrox Press inde güzel kitapları var, nette araştırırsan bulabilirsin 

 
Gönderildi : 14/04/2014 17:18

Paylaş: