Forum

sql' de yetki değiş...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

sql' de yetki değişikliği

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,320 Görüntüleme
(@adnandemirci)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Mrb. local ortamda oxwall.org sitesinin ücretsiz açık kaynak kodlu sosyal ağ scripti kurdum ve birkaç değişiklik yapmak istiyorum.

Admin panelde yetki oluştur var 1-ziyaretçi 2-standart üye 3- admin gibi ekleniyor. bunları kullanıcılar arası mesajlaşmayı kapatıp açabiliyoruz. benim yapmak istediğim ise cinsiyete göre mesaj izini vermek istiyorum. bayan bayana mesaj atamasın ama bayan erkeklere mesaj atabilsin. bunu nasıl yapabilirim. lütfen yardımcı olurmusunuz. kullanıcı kaydı yapılırken cinsiyet seçin diye soruyor. veritabanında ( id,kullanıcıadı,email,password )biyere kullanıcıların gerçek isimleri ilişki durumu hakkında bilgileri farklı biryere cinsiyet ise farklı yerlere kayıt ediliyor. sql içeriğini birtürlü çözemedim.

tablolarda authorization_action diye bir tablo var vesutunlarında :

id  = 94

groupid = 9

name = send_message

availableForGuest (tür tinyint(1) 1

Bu şekilde yukardaki id'yi değiştirirsem mesaj yetkisi fonksiyonu kayboluyor. bir sütun daha oluştursam aynı id olamaz diyor. nasıl yapçam çözemedim. cinsiyet id 110 değer olarak 1 ve 2 yapmışlar öyle sanıyorum. mümkünse oxwall.org adresinden script boyutu 11 mb. indirip localden bakarsanız yardımcı  olursanız çok sevinirim. kendim uzman olsam zaten sizlerden yardım istemezdim. lütfen anlayışlı olalım. teşekkürlerimi sunarım.

 
Gönderildi : 18/10/2013 19:06

(@ismailcoban365)
Gönderiler: 19
Active Member
 

Merhaba, 

Belirttiğiniz veri tabanında üye bilgilerinin tutulduğu bir tablo mutlaka vardır. Mesaj gönderirken gönderen ve alıcı üyelerin cinsiyetlerini kontrol etmeniz gerekmektedir. Yani mesajlaşma penceresi açıldığında üye listesi karşımıza gelecek fakat üye cinsiyeti erkek olanlar aktif diğerleri pasif görünecek. datareader kullandığınızı varsayarsak listeleme yaparken;

while(dr.Read())

{

if(dr["Cins"]=="Erkek")

{

btnMsg.Enabled=false; 

 

şeklinde düşünülebilir.

 

İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 04/12/2013 13:02

Paylaş: