Forum

Performansı dü...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Performansı düşen database

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
610 Görüntüleme
(@mehmetergun)
Gönderiler: 204
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba, 55GB bir databasem var bu databasein performası güç kesintisinden sonra oldukça düştü.  Shrink yaptım, index rebuild ettim disk defrag dahi yaptım bu veritabanını kullanan program tarafından veri tabanını check ettim sorun varsa düzeltsin diye, fakat değişen bir şey olmadı. Güç kesintisinden 2 gün önce bu veritabanına log shipping ve replikasyon yapmıştım. bu işlemlerin ertesi gününde bir sıkıntı yoktu 1 gün sonra güç kesintisinden sonra bu durum oluştu ama tam da emin olamıyorum sorun güç kesintisinden mi yoksa log shipping ve replikasyondan mı çözemedim. Replikasyonu ve log shippingi kaldırdıktan sonra yukarıdaki bakımları yaptım... Bu konuda bir fikriniz var mı danışmak istedim.

 
Gönderildi : 23/08/2013 13:55

(@mertkibar)
Gönderiler: 856
Noble Member
 

veritabanı hangi yazılımda çalışıyor.

sql veri tabanının hangi sürümünü kullanıyorsunuz.

sql tarafında ram sınırı koydunuz mu?

raminiz acaba yeterli mi?

cpu yeterlimi?

 

sana önerim database boyutların büyük olduğu için performans için ssd diske taşıyabilirsiniz veya san storage ile raid 10 yapısına geçebilirsiniz.

 

 
Gönderildi : 23/08/2013 17:43

(@mehmetergun)
Gönderiler: 204
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

2CPU 16core, 32GB ram 15.000rpm 5disk Raid5. Sql 17GB ram sınırlı. Datayı Logo Tiger kullanıyor.  Bu databaseyi bu makinede rebuild etmek sadece 20 dakika sürdü, bu makinenin yarı özelliklerinde başka bir makinede 3,5 saat zaman almıştı. Tabi onun diski 10,000rpm ve 3disk raid 5 ve tek cpu idi. 

Söylediğiniz gibi database boyutunu bir şekilde düşürmek lazım. Eski ve sık kullanılmayan kayıtları ayrı bir db.ye çekmek daha sağlıklı olacak sanırım. Ya da table partition yapmak lazım ama paket ticari programlarda büyük ihtimalle sorun çıkarır sanıyorum. Ya da direkt oracleye geçmek. :)) Oracle'de nasıldır bilmiyorum ama mssql'den çok daha iyidir diye düşünüyorum Büyük db.de mssql çok yavaş ve sorunları sinir ediyor insanı. Hele ki ram kullanımı... Tek güzel tarafı internette çokça kaynak olması. Tabi sorunlarından dolayı mı bu kadar çok kaynak var o da ayrı bir durum. 🙂

 
Gönderildi : 23/08/2013 22:53

(@mertkibar)
Gönderiler: 856
Noble Member
 

oracle en iyi veritabanıdır. mssqlden sonra gelen en iyi veritabanı diyebilirim.

logo tiger yazılımının en büyük sorunu mssql veritabanında çıkıyor.

logo tiger daki mssql veritabanı düzeni ve kodlaması çok sağlam diyemem. logo tiger kullanan kişlerde çok mssql sorunu yaşanıyor.

benim çevremdeki bir kaç firma da logo tiger kullanıyordu, çok sorun vermeye başlayınca başka yazılıma geçirdik. firma sahibi ve çalışanları rahatladı.

size tavsiyem logo tiger kullanmayın, başka yazılıma geçin.. mssql hatalarının bir çoğunu logo firması bile çözemedi.

en büyük hatalarında birisi de logo tiger veritabanı çok şişiyordu. Veritabanı dizayn ederlerken repilikasyonu sağlam yapmamışlar..

 

 

 
Gönderildi : 23/08/2013 23:50

Paylaş: