Forum

Sql Tabanlı Program...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sql Tabanlı Programlar Bazı Makinelerde Çalışmıyor..

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
512 Görüntüleme
(@cemyildiz)
Gönderiler: 39
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

 

Bu sorunu daha önce belirtmiştim network bölümünde ama yeterli açıklama yapamamıştım.

Şimdi Şirketimizde 40 adet pc bulunmakta. Bunlardan 4 tanesi Mikro Muhasebe Programına Bağlı . Aynı zamanda hepside Yine Sql Tabanlı Çalışan Konfeksiyon Takip programımıza Bağlı.

Ben Bilgi İşlemci olarak muhasebe bölümünde bulunuyorum bulunduğum yerde 5 makine bu iki yazılıma da giriş sağlayamıyor.

Şöyleki görev yöneticisinde Rame yükleme yapıyorlar yükleme bittikten sonra açılması gerekiyor normalde programın ama açılmıyorlar öylece kalıyorlar hata vermeden. Hatta bi 10 dk bekleyince açılıyor ama sisteme giriş yapınca yavaşlıktan çalışmıyor bağlantı yavaşlığı söz konusu bir şekilde.

Dikkat ettiğim birkaç nokta var;

Bu makineleri domainden kaldırıp yerel kullanıcıyla oturum açtığım zaman giriş yapıyorlar.  

Ayrıca Bu sorun sabah 9u çeyrek geçeye kadar böyle ondan sonra düzeliyor.

Ve Bazense hiç sorun yaşanmıyor sabahları.

 

Tekerrür eden bir hata olmadığı için sorunu bir türlü bulamadım wsus dc exchange mikro ve konfeksiyon serverlarını açıp kapadım olmadı

kendi makineme format atmıştım düzeldi ama sonra yine gitti yani formattan mı belli değil.

dediğim gibi yerel kullanıcıda açıyor etki alanında açmıyor. 

policylere baktım adam akıllı bişey bulamadım

Aklına bişey gelen olursa lütfen yardımcı olsun çok minnettar kalırım hem de tecrübe olmuş olur. 

Bilgi işlem sektöründe yeniyim 6 sene boyunca notebook ve pc tamiri yaptım o yüzden yeni yeni öğreniyorum ya rdımlarınız için çok teşekkürler şimdiden.

Saygılarımla 

 
Gönderildi : 21/01/2013 12:13

(@serkanates)
Gönderiler: 1279
Üye
 

Merhaba Cem bey;

Öncelikle istemci bazında bir sorun olduğundan konunun SQL Sunucunuzdan kaynaklanma ihtimali daha düşük. Öncelikle istemci tarafında gerekli kontrolleri yapmanızı öneririm. Öncelikle fiziksel katmandan kontrol etmeye başlayalım;

1. Çalışmayan istemciler, çalışan istemciler ile aynı ağ yapısı ile mi sisteminize bağlı. Biri kablolu, biri kablosuz bağlı olabilir mi ? Aynı odada demişsiniz peki switch olarak da direkt aynı switch e mi bağlı ? İstemcilerin bağlantı şeklini biraz detaylandırın.

2. Bir çalışıp, bir çalışmadığından bahsetmişsiniz. Bu durum normal değil elbette. Çalışmadığı durumlarda SQL sunucunuza "-t" parametresi ile bir süre ping atıp (komut satırı : "ping 192.168.x.x -t" gözlem yaptığınızda erişim süreleri nasıl ? Paket kaybı oluyor mu ?

3. Ping testini SQL sunucununuzun ip adresi ile değil, sunucu adı ile yaptığınızda sonuç değişiyor mu ?

4. 2 ve 3 numaralı testleri sunucu üzerinden çalışmayan istemci yönünde de deneyelim. Sunucudan çalışmayan istemciye ip adresi ve adı ile ping atmaya çalışıp sonuçlarını gözlemleyelim. 

5. Çalışan, sorunsuz istemcilerden bahsetmişsiniz. Çalışmayan istemciyi, çalışan istemcinin yanına taşıyıp çalışan ağ altyapısı / kablosu ile test ettiniz mi ?

Şimdilik bunları bir deneyelim. Eğer ben cevap veremez isem bile diğer arkadaşlardan ilgilenen olacaktır.

İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 29/01/2013 11:16

Paylaş: