Forum

Diff Backup Mantığı
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Diff Backup Mantığı

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
473 Görüntüleme
(@NaciKAYA)
Gönderiler: 52
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Bugüne kadar hep full backup ile çalıştım. Yalnız şuan 700 GB lik bir db nin backup alma islemini takip etmem gerkeyor. Diff backup mantigi nasil oluyor az once denemek icin kendi bilgisayarimda x db nin full backup aldim sonra bunu sildim ve diff backup aldim cok ufak bir dosya boyutu olustu diff alirken full backup olup olmadigina bakmiyormu restore ederken nasil bir islem yapmak gerekiyor. Acikcasi diff backup mantigini kavriyamadim 🙁

 
Gönderildi : 06/06/2012 15:29

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Diff. backup restore ederken diğer backup yöntemleri gibi mutlaka Full backup ile çalışır. Diff. backup çalışma mantığı şu şekildedir. Full aldığınız günden itibaren mesai saati içersinde oluşan yeni verileri üst üste katarak yedekler. Yani sistem down oldu ve siz geri dönmek istiyorsunuz sadece felaketten bir önceki günün yedeği ve full 'u takarak geri dönebilirsiniz. Size önerim şu olabilir ; Haftasonu Full alın hafta içide Diff. backup almanız .Birde inc. backup vardır oda Full aldıktan sonra değişenleri her gün alır ama değişimleri biriktirerek yedeklemez. İnc. backup alan bir sistem down olur ise Full backup diski ve inc. backup alınan her günün diskini takıp geri dönmek gerekir.

 
Gönderildi : 06/06/2012 18:24

(@NaciKAYA)
Gönderiler: 52
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

restore ederken diff backup olayi nasil oluyor full umu gosteriyoruz yoksa diff olanimi. Yoksa kendisi dosyalari otomatik algiliyormu ? Birde yazdiklairnizdan anladigim son alinan diff ve full sadece isimizi goruyor digerlerini saklamaya gerek yok. Soyle yapicam 2 gunden eski diff leri ototmatik sildiricem. Her haftada 1 kere full backup aldirip bu sekilde dondurucem olayi cevap icin tesekkur ederim.

 
Gönderildi : 06/06/2012 21:08

Paylaş: