Forum

sql yedekleme ve re...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

sql yedekleme ve restore seçenekleri

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
2,372 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

2 sorum vardı cevaplarsanız sevinirim

1. Transaction log yedeklerken options kısmındaki "truncate the transaction log" ve "back up the tail of the log" seçenekleri nedir, hangi durumlarda bu seçenekleri kullanmalıyız?

2. Restore yaparken options kısmındaki "restore with recovery" ve "restore with norecovery" seçenekleri nedir, hangi durumlarda bu seçenekleri kullanmalıyız?

Bir yerde okuduğum yazıda restore yapılacak birden fazla yedek varsa (full, differential, log) son yedeğe kadar restore with norecovery ile geri alın, son yedeği ise "restore with recovery" ile geri alın yazılmıştı. ( Böylemi uygulanması lazım. Kullanılan seçenekleri bilmediğimden dolayı anlayamadım)

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 20/10/2011 19:07

(@ismailadar)
Gönderiler: 134
Estimable Member
 

Merhaba,
truncate the transaction log seçeneği trans log backup için default secenek olup log backup alındığında logların truncate etmek için kullanılır back up the tail of the log seceneğine gelince Terminolojide Tail kelimesi veritabanında bulunan ve daha backuplanmamış olan transactionları temsil eder. Yani Tail log backup en son alınan transaction log backuptan sonra işlenen tüm transactionları temsil eder. Tail log backup alınırken WITH NORECOVERY seçeneği kullanılır ve backup tamamlandıktan sonra veritabanı restoring modda kalır. Böyle veritabanı üzeinde tail log backuptan sonra herhangibir transaction işletilmeyeceği garantilenmiş olur.


 Restore işlemlerinde ise backup işlemine göre recovery veya norecovery seceneklerinden biri secilir. restore with recovery seceneği ile bir recovery prosesi başlattığuımız ve bu prosses için daha once aldığımız backupları restore etmeye devam edeceğimiz anlamına gelmektedir. Bu sürecte alınan full, dif ve log olarak alınma sırasına göre restore edilir. restore with norecovery seçeneği ise restore surecinin son adımda yapılıp database in artık recovery moddan cıkıp hizmet vermesi için kullanılmaktadır.


Eğer database için log ve differential backup almıyorsanız yani sadece full backup alıyorsanız norecovery secenği ile son alınan full backupı restore etmelisiniz.


 


Kolay gelsin

 
Gönderildi : 20/10/2011 20:29

Paylaş: