2 table dan bakiye ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2 table dan bakiye hesaplama  

Ömer SEÇKİN
(@omerseckin)
Üye

merhaba arkadaşlar,

stokgiristable ve stokcikistable adında iki table var. stok girişi yaptığım listede

firma

parcaadi

parcacinsi

miktar

 şeklinde 4 tane tanım yaptım.

stokcikistable da ise makineno, parcaadi,parcacinsi,miktar şeklinde tanımladım.

parcaadi=singer

parcacinsi=parca ayağı

bakiye= 3

gibi bir liste almak istiyorum.

bunu hangi kodlarla yapabilirim. yardımcı olabilir misiniz.

  

Alıntı
Topic starter Gönderildi : 30/09/2011 15:00
CozumPark
(@cozumpark)
Onursal Üye Yönetici

sql dünyasına hoşgeldiniz.

Bunun için bir view oluşturacaksınız. İlgili alanları eşleştirip gerekli alanları çağıracaksınız. Toplam vs işlemleri için de gruplama özelliklerinden yararlanacaksınız.

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/09/2011 17:43
Ömer SEÇKİN
(@omerseckin)
Üye

merhaba,

bir tane view oluşturdum. her iki databasede istediğim alanları seçtim.

eşleştirme işlemi ve gruplama işlemlerini nasıl yapabilirim.

teşekkürler

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 30/09/2011 18:14
Ömer SEÇKİN
(@omerseckin)
Üye

merhaba,

aşağıdaki kodlarla istediğim listeyi elde ettim. yalnız toplamları yanlış hesaplıyor. o yüzden isteğim sonucu elde edemiyorum. kodları incaeleyebilir misiniz.

select

distinct stokgiristable.malincinsi,stokgiristable.kodu, stokcikistable.malincinsi,


stokcikistable.kodu, SUM(stokgiristable.miktar) from stokgiristable, stokcikistable


where stokgiristable.kodu =stokcikistable.kodu


group by stokgiristable.malincinsi,stokgiristable.kodu, stokcikistable.malincinsi , stokcikistable.kodu

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 03/10/2011 18:10
CozumPark
(@cozumpark)
Onursal Üye Yönetici

Where ile filtreleme yaparak olmaz; Join ile birleştireceksiniz tabloları.

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/10/2011 19:37
Ömer SEÇKİN
(@omerseckin)
Üye

mert hocam,

siz hangi kodları yazmam gerektiğini kodlara bakarak söyleye bilir misiniz. acaba?

ben halen işin içinden çıkamadım.

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 04/10/2011 12:17
CozumPark
(@cozumpark)
Onursal Üye Yönetici

Join işlemini şu şekilde yapmalısınız:


CevapAlıntı
Gönderildi : 04/10/2011 14:51
Paylaş: