Forum

Database Stop/Start

Bildirimler
Hepsini Temizle

Database Stop/Start

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
3,452 Görüntüleme
(@oguzhanyilmaz)
Gönderiler: 154
Estimable Member
Konu başlatıcı

[#267725]

Merhabalar,

SQL Server 2008 R2 (Express ve Standart Edition) x64 üzerinde ki veritabanlarını management studio üzerindeki Take Offline ve Bring Online komutları ile bir nevi stop/start yapabiliyoruz.

Aynı şekilde ADO üzerinden bağlanıp T-SQL aracılığı ile "ALTER DATABASE DB_NAME SET OFFLINE WITH ROLLBACK IMMEDIATE;" offline'a alabiliyoruz.

Fakat Online'a almaya çalıştıığmda yani;

ALTER DATABASE [DB_NAME] SET  ONLINE;

dediğimde. Database 'DB_NAME' cannot be opened because it is offline.\r\n   at System.Data.SqlClient.SqlConnection.OnError();

şeklinde bir hata alıyorum. Bunu Management Studio'da yaptığımda çalışıyor fakat C# üzerinden native provider'larla denediğimde veritabanı offline göründüğü için Online yapamıyor. 

Kısaca onffline veritabanını kendi yazdığım 3rd party bir  uygulamayla online hale getirmek istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Gönderildi : 31/07/2011 16:46
(@AhmetRende)
Gönderiler: 137
Estimable Member

online yapmak için yazdıgınız querynin başına birde "use master" ifadesi ekleyip dener misin.

Gönderildi : 01/08/2011 11:50
(@oguzhanyilmaz)
Gönderiler: 154
Estimable Member
Konu başlatıcı

online yapmak için yazdıgınız querynin başına birde "use master" ifadesi ekleyip dener misin.

Selamlar,

Veritabanı olarak direkt master'a bağlanıyorum, ayrıca eklediğimde aynı hatayı aldım.

Gönderildi : 01/08/2011 13:33
Paylaş: