Forum

Access de yapılmış ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Access de yapılmış veritabanını SQL veritabanına çevirme

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
4,098 Görüntüleme
(@FuatAri)
Gönderiler: 14
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Sayın Forum Üyeleri;

 

Küçük işletmeler veya ufak organizasyonlar için access de çok kullanıcılı veritabanları tasarlıyorum. Fakat organizasyon büyüdüğü, verilerin çoğaldığı ve kullanıcıların arttığı durumlarda access veritabanı yavaşlamakta ve veri güvenliği azalmaktadır. Sorum şu: access de tasarlanan tabloları sql veritabanına aktarabiliyor muyuz?. Diğer sorum ise access in form tasarlama, sorgulama, raporlama, macro ve modül özelliklerinden kopmadan bunları accessde tasarlayıp veritabanı olarak sql i kullanabilirmiyiz?. Bu değişikliği yapınca veritabanındaki hız artarmı?. Veri güvenliği daha kalıcı bir hal alırmı? Son olarak sql veri tabanlı access dosyamızı paketleyebilirmiyiz?

 

bu konularda beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Ayrıca bu bahsettiğim konuyu lokal olarak detaylıca öğrenebileceğim bir platform veya veri kaynağı mevcut mudur. yardımcı olursanız çok sevinirim

 

Selamlar;

 

 

 
Gönderildi : 24/05/2011 14:17

(@AhmetRende)
Gönderiler: 138
Estimable Member
 

İstediğiniz işlemi sql serverin üstünde bulunan import export sihirbazı ile yapabilirsiniz.

Birde accessten migrate için bir asistan toolu var Microsoftun ;

http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=4b37df74-7522-41cf-9c1a-01b6415d9608

 
Gönderildi : 24/05/2011 14:26

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 


İstediğiniz işlemi sql serverin üstünde bulunan import export sihirbazı ile yapabilirsiniz.


Birde accessten migrate için bir asistan toolu var Microsoftun ;


http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=4b37df74-7522-41cf-9c1a-01b6415d9608



Bu yöntemler kesinlikle en uygun çözümlerdir. Ben soruları da yanıtlayayım:


Access'teki veri tiplerinin bir çoğu sql'de de farklı isimlerle de olsa vardır. Ancak tam karşılığı olmayan alanlar vardır. Örneğin access'te bir alanı lookup olarak ayarlayabilirsiniz ancak bunu sql'de veritabanı bazında yapamazsınız; uygulama tarafında çözersiniz. Gerçi access'te de yapılan şey farklı değildir; uygulama zaten kendisidir.


Access'teki sorguların sql'deki karşılıkları tam olarak olmayabilir. Access'in sql yorumlama yöntemiyle sql server'ın yorumlama şekli farklıdır. Access'te kolayca yapabildiğiniz bir yapı sql'de daha karmaşık ya da sql'de kolayca yapabildiğiniz bir yöntem access'te imkansıza yakın olabilir.


Access'te formlarda ActiveX bileşenleri kullanıyorsanız SQL'e aktarım sonrasında bu bileşenleri artık kullanamayabilirsiniz.


Form v.s. access'te tasarlayıp datayı sql'den çekebilirsiniz. Sıfırdan bir uygulama yapılandırmasında bu işlem kolayca olur ancak access'ten sql'e taşıma sonrasında uygulamanın yapısına göre çözümlenmesi gereken hatalarla karşılaşabilirsiniz.


Veritabanı hızının genellikle artması beklenir ancak bu sizin uygulamanızın modellemesi ile ilgili bir konudur.


Veri güvenliği tek kalemde yanıtlanabilecek bir konu değildir. Access'te MDE ile uygulamanızı koruyabilirsiniz. Geri dönüşümü de zordur. SQL Server tarafında da encryption seçeneği vardır ve view'larınızı koruyabilirsiniz. Ayrıca sql server'ın kullanıcı bazında da şifrelemesi vardır yani sql veritabanınıza erişmek için kullanıcının yönetici yetkilerine ihtiyacı gerekli tutulabilir. Ancak access'i bilgisayar yöneticilerinden de korumak daha kolaydır çünkü veritabanı şifre ile şifrelenebilir ki SQL Server'da böyle bir özellik henüz yoktur.


SQL veritabanlı access dosyasının paketlenmesi demişsiniz. Bu yapılabilir elbette ancak SQL veritabanının ayrıca işlenmesi gerekir. Burada sizin yaptığınız şey Microsoft Access programı ile SQL veritabanını kullanan bir uygulama oluşturmaktan ibarettir.


Durumu kendiniz deneme platformunuzda inceleyerek olayı inceleyebilirsiniz.


İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 24/05/2011 17:29

(@FuatAri)
Gönderiler: 14
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Webeffect;

 

Bahsettiğiniz tool ne işe yarar ve nasıl kullanılır. Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

 
Gönderildi : 24/05/2011 17:34

(@FuatAri)
Gönderiler: 14
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Mert bey;

 

Gerçekten çok açıklayıcı bir cevap oldu çok teşekkür ederim size.

 

Selamlar;

 
Gönderildi : 24/05/2011 18:11

Paylaş: