Foreign Key ' e değ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Foreign Key ' e değeri nasıl ve nereden verebilirim?  

  RSS
leo57
(@leo57)
Üye

Mrblar,


Benim bir konuda yardıma ihtiyacım var. VB.NET 2010 / SQL 2008 3-4 tane tablom var.


acemiyim düzeyindeyim yeni yeni öğreniyorum. 


tablo1 (unvan_id,sehir_id,unvan_isim,adres,tel )


tablo2 ( sehir_id,sehir_isim,ilce_isim )


tablo3 ( urun_id,unvan_id,urun_ad,urun_adet)


tablo4 ( siparis_id,unvan_id,siparis_urun_ad,siparis_tarih,siparis_adet )


Kodları yazıp kaydettiğim zaman yabancı anahtarlar (foreign key' ) ler null ( boş ) olarak kayıt oluyor ve sorgulama yapmak istediğim zaman veriler gelmiyor doğal olarak.


sanırım ben kayıt yaparken PRIMARY KEY (Anahtar Alan )  ' lerin değerlerini foreign key' lere yazdırmam gerekir ve sorgulama sırasında tablo1' deki ( (unvan_id) anahtar alan ) ile tablo4 deki Yabancı anahtar ( unvan_id ) karşılaştırması yaptığım zaman verilere sağlıklı bir şekilde ulaşabileceğimi düşünüyorum.


Tabi yanlış düşünüyor da olabilirim.


Eğer düşündüğüm doğru ise bunu nasıl yapacağım konusunda detaylı bir şekilde yani benim anlayabileceğim şekilde:) yardımcı olursanız çok sevinirim.


Yada siz uzman arkadaşların gösterdiği yoldan ilerleyebilirim.


Yardımlarınıza şimdiden tşk.ler.

Alıntı
Gönderildi : 28/10/2010 23:50
Turgay Sahtiyan
(@turgaysahtiyan)
Üye

tablo1'e insert ederken kullandığın unvanid yi tablo4 e insert ederken kullanacaksın.

daha sonrada seninde dediğin gibi tablo1 ve tablo4 ü unvanid kolonu vasıtasıyla joinleyerek sonucu alacaksın.

örn.

select t1.*,t2.*

from table1 t1

join table t2 on t2.unvan_id=t1.unvan_id

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/10/2010 00:22
leo57
(@leo57)
Üye

[quote user="Turgay Sahtiyan"]

tablo1'e insert ederken kullandığın unvanid yi tablo4 e insert ederken kullanacaksın.


daha sonrada seninde dediğin gibi tablo1 ve tablo4 ü unvanid kolonu vasıtasıyla joinleyerek sonucu alacaksın.


örn.


select t1.*,t2.*


from table1 t1


join table t2 on t2.unvan_id=t1.unvan_id


[/quote]


 


tşk. ederim Turgay Sahtiyan. uzun zamandır üzerinde çalıştığım bir stok proğramı var ve burada takılıp kaldım.


dediğin gibi yapıp deneyeceğim.olurda yapamazsam senden yardım isterim tekrak tşk.

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/10/2010 00:44
Paylaş: