Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Attach

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,459 Görüntüleme
(@GurhanAksoy)
Gönderiler: 33
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba bir muhasebeci müşterimizin mikro programının veritabanlarının yerini değiştirdik. daha önce benzer durumlarda sistemi kurduktan sonra firma veritabanlarını yine eski dizinine taşıyıp db dosyalarını SQL e atachlamak için mikrokur programı ile birkez giriş yapmamız yeterli oluyordu. fakat şimdi veritabanı dosyalarının yerini değiştirdiğimiz için SSMS üzerinde manuel atach işlemi yapmak durumunda kaldık.. her firmaya ve alt döneme bir veritabanı olduğunu düşünürsek yaklaşık 400 ün üzerinde veritabanı mevcut.. dolayısıyla atach işlemi can sıkıcı bir hal aldı. uzun sürse de bu şekilde bi işlem yaparak neticelendirdik.. fakat bunun benzeri bir durumda işlem sürecini kısaltmak adına ne yapılabilir? toplu attach yapmak için bir kolay yöntem var mıdır? sorgu ile atach yapılabilir mi? ya da bir script yazılabilir mi?

 
Gönderildi : 22/09/2010 15:31

(@MuratSimitci)
Gönderiler: 38
Eminent Member

(@turgaysahtiyan)
Gönderiler: 344
Reputable Member
 

evet attach i script le yapmak mümkün. Bunun için gerekli makaleleri arkadaşımız göndermiş.

Pratikte 2 şekilde yapabilirsin bu işlemi

  1. xp_cmdshell kullanıp bir klasördeki file ları TSQL ile okuyup bunları attach komutuyla attach yapabilirsin. 
  2. command prompt tan dir komutu sonucunu alıp management studio ya atıp daha sonra attach komutlarını bu text in içne yedirirsin.

xp_cmdshell kullanımı bazı durumlarda sıkıntı doğurabilir. Açık kalması best practise değildir. O yüzden ben genelde 2 yöntemi kullanıyorum.

 
Gönderildi : 26/09/2010 14:19

Paylaş: