Forum

SQL Server 2008 e L...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SQL Server 2008 e Login Olamama Problemi

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
512 Görüntüleme
(@nursalberberoglu)
Gönderiler: 72
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar sirket bunyemizde Active Directory yapisi mevcut olup kullanmis oldugumuz isletim sistemi Windows Server 2008 Standard 32 bittir. Muhasebe kullanicilarimizdan birine x firmasinin  butce uygulamasi ile ilgili bir yazilim kurulmasi gerekmektedir. Bu yazilimda en dusuk Sql server 2008 express ya da standard edition istemektedir. Programi kuracagimiz kullanici domain ortaminda yetkilendirilip domain admin grubuna da uye yapilmistir. Kulanicinin isletim sistemi Win7 Pro 64 bittir. Kullanicinin makinasina duzgun bir sekilde sql server 2008 express edition mixed modda kurulmus olup sa ile sisteme baglanti girisiminde bulundugumuzda ---cannot connect to local sunucuyla bağlantı kurulurken ağ ile ilgili veya örneğe özel bir hata oluştu sunucu bulunamadı error 40 gibi hatalar vermektedir. Sql server 2008 in sp 1 ide kurulmustur. Devaminda ise su sekilde bir sql e login yontemi buldum ama bu bizim icin cok sakincali bir durum. Sql server management studio.exe dosyasinin kisayoluna cift tiklatmadan once farenin sağ tuşuna basili tutup farkli kullanici adi ile çaliştir deyip domain adminin adini ve parolasini yazdiktan sonra ancak bu sekilde sql e login olunabilmektedir. Bu da bizim icin cok sikintili bir durum olmaktadir. Illa da sql e login olmak icin domain admin mi olmak gerek hadi domain admin ile login olduk bunun parolasini kaydetme gibi bir durumumuzda soz konusu degil bu problem Windows Server 2008 security ayarlari ile mi alakali yoksa sql server 2008 ile ilgili mi bir anlam verebilmis degilim. Bu konu ile ilgili yardimci olursaniz sevinirim.


Iyi Calismalar.

 
Gönderildi : 07/09/2010 15:38

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32965
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

Mixed mode kurarken sizden sa şifresi ister bunu yazdı iseniz ve aynı şifre ile girmeyi deniyorsunuz değil mi ? ortamda tek bir sql server var ve instance konusunda bilgi sahibimisiniz ?

Eğer domain admin hesanı ile çalıştırabiliyorsanız açtığınız management studio üzerinde yeni bir user açın  bağlantı için ve hangi db ye bağlayacaksanzı onun içinde izin vermeniz yeterli.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 07/09/2010 15:52

(@turgaysahtiyan)
Gönderiler: 344
Reputable Member
 

merhaba,

SQL Server Service account u nedir. 

SQL Server configuration managerdan bakabilirsiniz. 

 
Gönderildi : 07/09/2010 17:02

(@FerhatIndi)
Gönderiler: 467
Honorable Member
 

Control panelinden sql  ODBC ayarlarini gel, System DSN,  sql serveri ekle,  Name , description , server kismini doldur, test islemini yap, Daha sonra baglanmayi dene.

 
Gönderildi : 08/09/2010 19:58

Paylaş: