Forum

Sql Runtime ve Sql ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sql Runtime ve Sql Standart Fiyat ve Özellikleri

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
985 Görüntüleme
(@UfukKarabulut)
Gönderiler: 182
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar herkese merhaba firmamıza sql tabanlı bir erp yazılımı almayı düşünüyoruz ama firma bize sql runtime alırsanız'da sql standart ile aynı işi görecegini ve fiyat olarakda daha avantajlı olacagını söyledi ve bunun nedenininde sadece o uygulama çalışacagı için oldugunu söyledi ve şubelerdeki kurulu olacak sql server'lara sql express kurabilecegimizi ve lisans bakımından herhangi bir sorun çıkmıyacagını söylediler benim sizlere sormak istedigim Sql Runtime ile Sql Standart arasından nasıl bir fark vardır ? Hem yazılım hem'de fiyat olarak ve sizce hangisini tercih etmeliyiz cevap ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 24/08/2010 20:26

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Merhaba, Gelişmiş olan erp yazılımcılarının microsoft anlaşmaları bulunur ve sattıkları yazılımda bunuda size satar fatura ederler.Lisans kontrolünde bunu ibra etmeniz yeterlidir.Sizin firamnızda bunun olmamsı sanırım opsiyonel çalışıyorlar dbase,sql oracle felan.


Bunun için Sponsorlardan Piramit bilgisayar Fatma hn yada Ertuğrul beyden fiyat alabilirsiniz.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 25/08/2010 01:22

(@turgaysahtiyan)
Gönderiler: 344
Reputable Member
 

İlk defa sizin yazınızla gördüm bu lisanslama modelini. İlginç bir model olmuş 🙂

http://support.microsoft.com/?scid=kb;en-us;917400&x=14&y=11  

Description of the SQL Server Runtime license

The SQL Server Runtime license is a license that lets an independent software vendor (ISV) embed the complete SQL Server code into a solution for use only by the ISV application. The customers of the ISV cannot use this SQL Server product to run other applications or to develop new applications, databases, or tables. 

 

Özetlersek SQL Server ı application ın içine gömüyorlar ve bu sql server ı sadece bu uygulama kullanabiliyor. Siz database create, table create vs. gibi işlemleri yapamıyorsunuz. 

Burada şunu düşünmek lazım. Uygulama hayata geçtikten sonra performance analizi yapma ihtiyacınız olacak mı yoksa zaten hali hazırda böyle bir ekibiniz yok mu? Ekip yok ise bu adımı geçebiliriz.

Onun haricinde benim SQL Server la bir uğraşım olmaz diyorsanız ve daha sonrasında SQL Server kullanan başka bir program satın almayı da düşünmüyoruz diyorsanız runtime edition mantıklı çözüm gibi gözüküyor. 

 
Gönderildi : 25/08/2010 12:40

Paylaş: