Forum

SQL server uzak sen...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SQL server uzak senkronizasyon

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
455 Görüntüleme
(@ahmetakbulut)
Gönderiler: 197
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar


kod yapısına müdahale edemeyeceğimiz bir erp programı var


farklı illerde toplam 3 bölge bulunan çalışma gurupları bu erp programını ipsec tunneli altında merkez sunucudaki sql servera kendi masa üstlerindeki erp istemcileriyle birlikte bağlantı sağlamakta. bu 3 bölgeye sunucu yerleştirerek bu üc sunucuda SQL server 2008 kullanarak senkronize bir yapı çalıştırabilir miyim?  bunu yapmaktaki amacım aynı hat maliyetine yüksek performans elde etmek.  veritabanlarının birbir aralarındaki senkronizasyonunu nasil sağlayabilirim? gerçek anlamda realtime bi yapimi talep ediyoruz? örneğin A şubesi fatura keseceği zaman gidip merkez şubeden carileri stok kartlarını listelemekle gecireceği zamanı kendi şubesindeki sunucu üzerinde iç networkde hızlı bir şekilde yapsın faturalandırdığı zaman 1 dakka sonra diğer şubeler fatura kesildiğini görsün. 1 dakikalık bir gecikmenin bizim için bir kaybı yok. veritabanları arasında bu şekilde bi bağlantı tipi yapabilir miyim?

 
Gönderildi : 19/04/2010 16:14

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Bahsettiğiniz şekilde bir çözüm -yapmayı planladığınızı tahmin ettiğim kadar kolay bir şekilde- bulunmamaktadır. Ancak dert ettiğiniz performans düşüklüğü sorununu yaşamamanız için de pek çok senaryo bulunmaktadır.


Tablolardaki benzersiz alanlar, bir şube bir kayıt sildiğinde başka şubenin aynı kayda değer yazması gibi karışıklıklar, genel toplamlar alınırken farklı değerlerin çıkması, v.s. gibi pek çok teknik detaydan dolayı bu yöntem kesinlikle tercih edilmemektedir. Bunun yerine hızlı bağlantılar ya da hızlı bağlantıların Forefront TMG tarzı çözümlerle birleştirilerek çok daha hızlı hale getirilmesi gibi çözümlerle internetin performans eksikliği giderilmektedir.


Farklı 3 bölgede bulunan çok sayıda istemci nedeniyle meydana gelecek disk yavaşlığı sorunlarını da SAS çözümleriyle giderebilrsiniz. Hatta SQL Server hizmeti veren bir servis sağlayıcı ile görüşüp veritabanınızı barındırmalarını ve güvenlik+performans sağlamalarını isteyebilirsiniz.


Ha bunların hiçbirine yanaşmam diyorsanız şunu söyleyeyim; kullanıcılar uzakmasaüstüyle değil de SQL Server'a direkt olarak bağlantı kursalar ve kendi bilgisayarlarındaki erp programını kullansalar çok daha iyi performans elde edersiniz çünkü bir de uzakmasaüstünün bant genişliğini kullanması gerekmeyecek.


Ne kadar yüklü bir veri kullanıyorsunuz bilmiyorum ancak mevcut ADSL bağlantı hızıyla bile sizin göze aldığınız 1 dakikalık beklemeleri hemen hemen hiç yaşamazsınız.


Bu arada siz demişsiniz ki "1 dakika sonra diğer şubeler fatura kesildiğini görsün". Siz bu cümleyi kurarken dikkat ederseniz sanki 1 dakika sonra herşey eşitlenecekmiş gibi düşünüyorsunuz ancak siz 1 dakika beklerken yeni faturalar da kesilmiş olabilir yani o 1 dakikalık beklemeniz size eşitleme sunmayacak. Ayrıca eğer bahsettiğim yapıyı oluşturursanız şubeleriniz kesilmiş faturaları listelerken 1 dakika değil en fazla 3-4 sn. bekleyeceklerdir, bunu da düşünmek lazım.


 İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 21/04/2010 13:51

(@ahmetakbulut)
Gönderiler: 197
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

cevabınız için teşekkür ederim


uzaktaki kulanıcılar ipsec tuneli altinda sql servera bağlanti kuruyorlar ( site to site vpn  ) uzak masa üstü yok fakat sorun şurda bir hat üzerinde 10 kişi uzaktaki sql servera bağlantı sağladığında performans düşüyor. tek bir kişide bağlansa uzaktaki sunucuya performans localde calisan sql server gibi asla olmuyor erp programının ezikliği bu konuda çok  SQL i kullanma yapisi cok amatörce.


Forefront TMG  in bana ne gibi bir artısı olacak ?

 
Gönderildi : 23/04/2010 17:27

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Forefront sayesinde "load balancing" özelliğini kullanarak internet bağlantılarını birleştirebilirsiniz.


İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 24/04/2010 00:24

Paylaş: