Forum

LDF dosyası boyutu
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

LDF dosyası boyutu

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
535 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,


 Sql serverda mdf dosyasını boyutu 2 gb iken ldf dosyası 30 gb larda. Buda diskte yer sotunu yapmakta. Bunu nasıl çözebilirim. Bu arada admin şifresinide unuttum. Bunuda çözebilirmiyim.

 
Gönderildi : 19/08/2009 14:38

(@haticeakgul)
Gönderiler: 983
Noble Member
 

  Merhaba;


 Database ilk açılışta otomatik recovery model full olarak açılır bu yüzden log da tüm hareketleri saklar ve log dosya boyutu olarak büyük olur. Log kayıtlarından faydalanmayacaksanız. Database üzerinde sağ klik ile recovery model i simple yapın.


iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 19/08/2009 15:36

(@ozgurbt)
Gönderiler: 127
Estimable Member
 

Altung arkadaşım 1 haftadır bende aynı sorun yaşıyordum.sorunu çözdüm.deiğin gibi mdf dosyası 1 gb ken ldf dosyası yani loglar 18 gb gösteriyordu.shring yaptıgımda normalde log küçülmesi lazımken benimk tam tersi 18 gb 25 gb'ta çıktı her shring yapışımda bu dahada yükseldi.ve c sürücüsü 10 mb kaldı.Sorun şu şekilde çözüldü.Büyük olan datebeselerin üzerinde sag tıklayıp properties tıkla Options bölümünde Hatice hanımın dediği gibi model kısmını simple olarak degiştir.sonra hemen alt sag taraftaki çentiklerden auto shrink i işaretleki log boyutlarını o kadar şişirmeden sabit tutsun.Ondan sonra Hangi datebasenin logu yüksekse onun üzerinde sag tıkla All task sonrada shrink datebase tıkla sonra ok yap. sonra logu tekrar kontrol et bakalım düşmüşmü....ki düşecek..

 
Gönderildi : 21/08/2009 20:09

Paylaş: