Forum

Sonicwall da belli ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sonicwall da belli bir gruba Youtube Engelleme

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
620 Görüntüleme
(@CihangirKaya)
Gönderiler: 102
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar;

 

Security Content filtre bölümünde yaklaşık olarak 4 grubumuz var ve Active Directory ile çalışan bir sistemimiz mevcut.Benim ise yapmak istediğim bu gruplardan istediğime youtube girmesini engellemek istiyorum ama Firewall /AppRules  den yaptım ama istediğim grup etkilenmiyor nasıl bir yol izleyebilirim yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 06/09/2016 18:27

(@mustafaakcin)
Gönderiler: 218
Reputable Member
 

Merhaba,

1. Yöntem; Zone tabanlı çalışıyorsanız;

Active Directory' de oluşturulmuş gruplar önce sonicwall' a import edilir. import edilen bu gruplar Users > Local Group altında listelenir. Bu grupları editleyip CFS' de oluşturduğunuz policy' ler ile eşleştirebilirsiniz. 

2. Yöntem; App rule ile çalışıyorsanız;

Domain' den import edilen gruplar 'a cfs policy' lerini eşleştirmek için firewall menüsü altında önce match obje tanımlanır ve obje type CFS seçilir. daha sonrada kimlere uygulayacağını App Rule menüsünden belirlersin. 

 

Kolay gelsin.

 

 
Gönderildi : 07/09/2016 13:03

(@CihangirKaya)
Gönderiler: 102
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Mustafa Bey MErhaba ;

 

Acaba ikinci yönetemi adım adım yapmak konusunda yardımcı olur musunuz.Acaba benim toplam 4 grubum var CFS de ben bunun sadece personel grubuna youtube engellemek istiyorum active directory de de Member of bölüme persnel grubunu tanımlıyorum böyle bir sistemimiz mevcut Lan Zone da default cfs seçili ve herkez Lan üzerinden çıktığı için ve bende bu konuda acemiyim pek Network tarafını bilmeden kurcalamak istemiyorum.

istediğim sadece personel grubu youtube girmesin diğer gruplar girsin istiyorum böyle bir uygulama mümkün mü yardımcı olursanız sevinirim.

Zone görüntüsü ; 

Cfs kısmı ;

Örneğin şöyle bir uygulama yaptım :Firewall/ Addres Object /Add kısmından Add dedim Zone kısmı Lan Type kısmı Mac seçtim buraya kısıtlamak istediğim tek bir makinanın Mac adresini yazdım
Daha sonra Firewall /App rules kısmından   böyle bir kural oluşturdum ama kullanıcı yine de Youtube giriyor istediğim sadece personel grubu youtube girmesin 

 
Gönderildi : 07/09/2016 15:36

Paylaş: