Forum

CFS Sayfa Engelleme...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

CFS Sayfa Engelleme İşlemleri

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
444 Görüntüleme
(@ibrahimayhan)
Gönderiler: 493
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar ÇözümPark ve Ekibi,
Sizlere CFS Üzerinde Tüm Kategorileri Engelleme ve Allow Domain Eklenen Sayfalarda Oluşan Görsel Problemleri Nasıl Düzeltileceği Hakkında Bilgi İleteceğim,

Tüm Sistem Yöneticisi Arkadaşların Genel Sorunları Şirket İçerisinde Tüm Sitelerin Kapatılması ve İzin Verilen Sitelerin Kullanılması Amaçlıdır, ( Bu Durum Pasif Olan Kullanıcıların İnternet Ortamından Explorer v.s Gibi Virüsleri Bilgisayarlarına Bulaşması Gibi Sorunlara Neden Olmaktadır, Bu Durum En Çok IT' ci Arkadaşlara En Büyük Sorun Haline Gelmiştir, Temizleme Bakım Gibi İşlemler )

CFS Üzerinde Tüm Kategorilerin Engellenmesi

CFS Üzerinde Yeni Bir Policy Oluşturarak Tüm Kategori İşlemleri Engelleme İşlemini Yapıyoruz,



Kategorileri Tüm Kategorileri Engelledikten Sonra Allow Domain Bölümüne İzin Verilmesini İstediğimiz Domain Adreslerini Yazıyorum. ( Firmware Versiyon : SonicOs Enhanced 5.8.1.15-51o Sürümüne Göre Düzenlenmiştir. )
Örnek Olarak Ben Tüm Kategorileri Engelleyip, Kullanıcının Sadece " gittigidiyor.com " Girişine İzin Vereceğim,



Policy Kullanıcının IP Adresine Göre Uyguluyorum ve Kullanıcı gittigidiyor.com' a Girdiğinde Sayfanın Sağlıklı Bir Şekilde Çalışmadığı Görülmektedir.



Böyle Bir Durumda gittigidiyor.com' un Bağlantılı Çalıştığı Tüm subdomain ve Sayfaları Ekleme Gibi İşlemleri Yapmamız Gerekecektir, Bunu Yapmamız Bizim Çok Fazla Zaman ve Vakit Kaybına Neden Olmasının Yanı Sıra Sayfa Görüntülenecektir ama Nede Olsa Sağlıklı Bir Şekilde Çalışmayacaktır.

Bu Durumu Nasıl Çözebilirim ?

Böyle Bir Durumda Yapmamız Gereken Küçük Bir İşlem Bulunmaktadır, Tüm Kategoriler Engellendikten Sonra Kategoriler Bölümünde " 64.Not Rated " Sekmesinin İşaretini Kaldırmaktır. Bununla Birlikte CFS' nin Engeline Takılan Diğer subdomain ve Sayfalara İzin Verilmiş Olacaktır.



Bu İşlemi Uyguladıktan Sonra Kullanıcı gittigidiyor.com Üzerine Giriş Yaptığında Sayfa Sorunsuz Bir Şekilde Açılacaktır.

Bu Konuda Elimizden Geldikçe Sizlere CFS Hakkında Bilgilendirme Sağlamaya Çalıştık, Umarım Yararlı ve Faydalı Olması Dileğiyle...

 
Gönderildi : 18/05/2015 21:16

(@mehmetsevdaroglu)
Gönderiler: 78
Trusted Member
 

Teşekkürler 

 
Gönderildi : 19/05/2015 11:57

(@eraysoysal-2)
Gönderiler: 221
Reputable Member
 

Teşekkürler..

Ayrıca adress objecten kullanıcı ve gruplar oluşturup, match objeccetn kural kategorileri oluşturup (limitli - full vs gibi).. firewall - app rule - new policy ile istediğiniz kullanıcı yada gruplara istediğiniz kuralları entegre edebilirsiniz...

 

 
Gönderildi : 18/06/2015 17:45

(@birkanurlu)
Gönderiler: 327
Reputable Member
 

Yanlış anlamayın lütfen ama bu işlemin sizin senaryonuzda çözüme ualşmış olması rasgele bir durum. Örnek vermek gerekirse bu sitenin CSS ve image dosyaları farklı bir sunucuda olsaydı (Örneğin Mallware kategorisinde olan bir sunucuda) Not Rated'i kaldırsanız bile sonuc değişmeyecekti.

Yine örneğin aynı testi yaptığınızda aynı sonucu Facebook'ta alamassınız. Burada kesin çözüm log'ları inceleyip sitenin hangi dizinlerden dosya çektiğini bulmak olmalıdır.

 
Gönderildi : 24/07/2015 15:36

Paylaş: